torstai 4. joulukuuta 2008

Iällä ei ole merkitystä, ellei satu olemaan juusto.

Suhteeni piilolinsseihin on mutkikas, mahdollisesti jopa kieroutunut. Minua ärsyttää pusata niiden kanssa, pestä käsiä ja huuhdella linssejä ja ostella puhdistusaineita ja sellaista. Pahinta on, jos kesken päivän silmän ja piilarin väliin menee jotain, eikä asiaa pääse välittömästi korjaamaan. Väsyneisiin silmiin on kurja laittaa linssejä. Toisaalta taas ne ovat hurjan kätevät, vaivattomat ja toimivat.

Piilareihin myös liittyy monia lystikkäitä tarinoita. Kerran hukkasin piilarin baarin jälkeen kotona niitä poisottaessani. Seuraavana aamuna se löytyi - silmästä. Olen halkaissut yhden piilarin ja liimannut toisen pesukoneen kylkeen. Olen lorottanut muina minkkeinä sitä desinfiointiainetta silmääni saaden aikaan helvetillisen kirvelyn ja autenttisen tomaattikeittoefektin. Kerran Tampereella olin pakotettu huuhtomaan kirkkaanvihreät linssini vieraan asunnon vessanpöntöstä alas (eikä siitä sen enempää).
Äsken valmistauduin tohkeissani poistamaan linssejä silmistä, etusormi ojossa silmämunaa lähestyen, kunnes tajusin, etten ollut koskaan niitä päähäni asentanutkaan vaan kulkenut rilleillä päivän.
Paljonkohan sellainen laserleikkaus maksaisi?

Tänään on ollut jälleen kerran huikeaa; jälleen kerran mietin, miksei ihmisellä voisi olla syntymäpäivä joka päivä.
Ensimmäinen onnitteluviesti oli saapunut kännykkään klo 03.29, juuri oikealta taholta eikä suinkaan minkään baarikeikan inspiroimana. Joku halusi olla ensimmäinen ja se tuntui mukavalle.
Sain äidiltä ja mieheltään niin villiinnyttävän synttärilahjan, etten tiedä miten päin olisin. Se saattaa muuttaa elämäni, ainakin sen kesäisiltä osin.
Työtoverini J. oli hankkinut minulle pussillisen salmiakkia ja pikkuisen mutta fiinin konvehtirasian merkkipäiväksi - asioita, jotka saattavat kaikki J:tä vähääkään tuntevat mentaaliseen kaaokseen. Ei näet kuulu tapoihin moinen huomaavaisuus.
Illalla kummitäti soitti ja oikeasti lauloi puhelimeen.
Päivällä sain täydennettyä huomista asuani höyhenboalla, savukkeen holkki-imukkeella sekä sukkahousuilla.
Äsken kaadoin itselleni lasillisen punaviiniä ja nikkaroin bileiden biisilistan valmiiksi.

Olen kohtalaisen tohkeissani.

3 kommenttia:

Mierolainen kirjoitti...

Luin kahdesti että sä et tykkää pussata piilareiden kanssa. Paljonkohan sellainen laserleikkaus maksaisi?

Sä oot saanut äidiltäs ja sen mieheltä... hmm.. mä kyllä arvaan tän... OMAN VALTION! Joo!!!

Pitäkää oikein älyttömän hauskaa, mä keskityn tänään ylilyönteihin.

Sanavahvisteena kiluhäirö: wommen

Anonyymi kirjoitti...

:D aika vaatimaton toi mieron lahjaveikkaus.

me keskitytään myös ylilyönteihin. eilen kun katselin kauan mekkoani, alkoi yrjöttää kun se kimaltelee niin vauhkosti. lisäksi juomingit on kuulemma viskipohjaiset, mikä vähän jännittää.

Kesäminkki kirjoitti...

:D miero on sairas sika! vaikka lahjaveikkaus on kyllä tolkuttoman hyvä (joskin väärä), ehkä pyydän tota seuraavaksi.

ja kyllä, parempi överit kuin vajarit. onneksi mun on pakko pysytellä siinä kunnossa, että jaksan seistä, koska tossa nutussa ei käy istuminen. hihii, ihan pian!