torstai 11. joulukuuta 2008

All I want for Christmas is you

Nimimerkki henrik oli jotenkin eksynyt tänne ja siteerannut minua kansalaismediakatsauksessaan. Hämmennyin syvästi.

Tai siis.

Itsehän täällä töhertelen menemään hyvinkin tosissani, ainakin aika ajoin, hiusmartoani myöten omaan elämääni uponneena, ja useimmiten täällä esittämäni ajatukset ovat oikeita ja omiani, ja ainakin tiettyyn rajaan saakka perusteltavia - joskin toki osaavan vastaväittäjän käännettävissä. Silti on aina yllätys havaita jonkun ottavan minut todesta; lukea tai, mikä vielä oudompaa, kuulla jonkun lukevan ääneen omia tekstejäni jossain ihan vakavassa tai oikeassa yhteydessä. Olla että tosiAAN, noinhan mä sanoin!

Viimeisen, hmm, muutaman kuukauden aikanahan olen vastaanottanut pari bloggauspalkintoakin, ja henkilökohtaisesti lasken tämänkin tavallaan yhdeksi sellaiseksi. On omituista, että kun itse omat puutteensa ja korkeintaankin keskinkertaisuutensa kansalaisjournalistina niin selvärajaisesti hahmottaa, onkin jossain olemassa ihmisiä, sellaisiakin joita minä en edes tunne, jotka kenties saavat lukemisestaan jotain oivalluksia tai ainakin viihtyvät sen seurassa tovin - ja ovat kyllin ystävällisiä välittääkseen tämän tunteensa myös minun ulottuvilleni.
Koetan tässä siis sanoa, että oikeasti laadukkaita kirjoittajia seuranneena en pidä itseäni kuin korkeintaan satunnaisesti osuvana, nokkelana tai edes järin sujuvasanaisena, mutta että olen suunnattoman onnellinen siitä, että joku toinen tekee niin.

Tänään olen taas niin älyttömän lätkässä, että ajatukseni harhailevat pahan kerran ja naamaan juuttunut virnistys sai tavallisesti jäyhän pankkivirkailijankin hymyämään minulle sydämellisesti. Eikä tyhjään ja pimeään kotiin haittaa yhtään palata, kun omassakin paidassa tuoksuu vielä Eräs.

Ja ei mulla sitten muuta.

10 kommenttia:

Mierolainen kirjoitti...

Mä pidn sua kyllä osuvana, nokkelana ja sujuvasanaisena ja uskon, että niin pitää muuten kaikki muutkin. Että ihan vain rinta rottingilla ja ylypein mielin.

Eikös marto ole kuollut?

Kesäminkki kirjoitti...

kiitos kaunis. ei tämä ollut mikään pönkityksenkalastelubloggaus vaan ihan vilpitön, mutta kiitos kuitenkin.

ja en ymmärtänyt kysymystä. kuollut?

Mierolainen kirjoitti...

Niin siis eikös marto tarkoita kuollutta? Tällaisesa käsityksessä minä olen.

Anonyymi kirjoitti...

tosiaankin nauti täydellä sydämellä, sä olet oikeasti ihan tosi hyvä ja ansaitset kaikki tällaiset palkinnot ja huomionosoitukset <3


hoo

Kesäminkki kirjoitti...

eikö marras tarkoita kuollutta? marto on ainakin tässä yhteydessä se tyvi, juuriosuus.

kiitos hoo <3

Mierolainen kirjoitti...

Marras ainakin tarkoittaa kuollutta mutta luulisin jotain samantapaista ajettavan takaa kun Marko Annala Marras-biisin aloittaa sanoilla:

"Maa makaa martona kohmeessa, jäätynyt sammal narskuu jaloissa"

Sopii se kyllä siihen tyveenkin. Pahus kun tiedä nettisanakirjoja. :/

Mierolainen kirjoitti...

Ah, löytyi vastaus (ei kylläkään varmaan sovi kaikille lähdekriitikoille) Mokoman kysy ja vastaa palstalta:

"Vanhan sanonnan mukaan "maa makaa martona" silloin kun se on paljas ja kuollut. Samaa perua on myös kuukauden nimi marraskuu."

Sanavahvisteena brittirouva jolla on ihan tosissaan niitä laukkuja (tai sitten muuten vain kassikas ihminen, kuten vaikka Katto Kassinen): baggly

Anonyymi kirjoitti...

Marto MOT-sanakirjan mukaan:
1. biol. lisääntymiskyvytön, hedelmätön, infertiili. Vanha ja marto eläin. Marto kasvi.

2. ihokarvan t. kynnen kasvualusta; hiusmarto.

3. kasv. mykerökukinnon lyhyt, laaja kukkapohjus.

Pahus, kun pitää aina olla näin asiallinen...

Kesäminkki kirjoitti...

:D asia harvinaisen selvä. kiitos kaikille osallistuneille, julistan keskustelun ns. pointin löydetyksi ja paikalleen naulatuksi. kannatti herätä tänäkin aamuna!

nuunis kirjoitti...

hihienoa minkki! :)

ei muuta :D