torstai 24. huhtikuuta 2008

Mitä Samuli Knuutin tukalle on tapahtunut?!?

Miksi englanniksi sanotaan, että "she takes fabulous pictures", kun puhutaan kuvissa esiintyvästä mallista? Mitä sitten tekee taitava kuvaaja, ja miten voi erottaa, kummasta on kyse?

Miksi mä tiedän hirmu monta taitavaa ja letkeän asiakaspalvelun hallitsevaa suutaria? Onko suutarin ammatti jonkinlainen palvelukulttuurin ja ammattitaidon ja siten kaiken inhimillisen hyvän kultakaivos? (Täytyyhän sen olla, onhan Veeti Kalliokin oikeasti suutari.)

Miksi monissa kirjoissa jaaritellaan satoja sivuja; maalaillaan tunnelmia, kuvaillaan maisemia ja henkilöitä ja pohjustetaan niin, että lukija tietää fataalin käänteen olevan väistämättä edessä? Tietysti siksi, että siten jekutetaan lukija tutustumaan ja sitten kiintymään hahmoihin; kiinnostumaan niiden vaiheista ja piittaamaan niiden tarinasta. Mutta miksi sitten se merkittävin tapahtumien ketju säästetään viimeiseen 50 sivuun, joilla vyörytetään tapahtumia, nelistetään näyttämöiden halki ja hahmojen yli ja pannaan lukijan pää ja luottamus itseensä älyllisenä toimijana pyörälle, kumolleen ja tehosekoittimeen?

Ja se Samuli K.: tsekatkaa se uusin Trendi, siellä se on. Brr.

3 kommenttia:

Mierolainen kirjoitti...

Suutarit on hienoa väkeä, oon aina ihaillut sitä taitoa. Samoin sepät. Tollainen vanhan liiton käsitaito on kyllä upeaa.

Kuka on Samuli Knuuti? JA MISSÄ ON MUN KAUAN SITTEN TILAAMAT LEVYT JA T-PAITA? Ei ole vieläkään tullut. Haistakaa poikkihuilu, hollantilaiset.

nuunis kirjoitti...

meillä tuolla sellossa on tosi kuumia suutareita, sellaisia artenomipuuseppä uolevinurmi-tyylisiä, joihin oon ihan heikkona. sillon kun oltiin mrs. smithin kanssa kämppiksiä, niin tasaisin väliajoin tsekattiin kaikki kengät, josko niistä olisi löytynyt edes pienenpieni rikkouma, jotta oltaisiin päästy namubileisiin suutarinkoppiin.

en myöskään ymmärrä, miksi joku leikkaisi tuollaisen toiselta puolelta polkkamittaisen (ja toiselta ei), liukuvärjätyn ja en tiedä sanat loppuu kesken. kamala se on, hyvin spotattu vaikka kuva on aika pieni! saat tarkkaavaisuuspalkinnoksi keksin.

Kesäminkki kirjoitti...

joo siis mäkin arvostan käsityöläisyyttä ihan sellaisenaankin, mutta ei silti kaikki puusepät, ompelijat ja ties mitkä muut käsinsäätäjät ole niin nastaa jengiä kuin suutarit. sitä paitsi suutarinliikkeissä haisee aina hyvälle.

ja kiitos keksistä, nuu! mustakin olin sen ansainnut.