torstai 17. tammikuuta 2008

Vapaata assosiaatiota yhdeksänkymmentäluvun popmusiikin hengessä

Tänään aivan yhtäkkiä mulla alkoi soida päässä takavuosien pikkuhitti, jonka sanat menivät näin:

If you had a golden heart,
would you love me from the start?
Would you let me be a part of you?
If the words I say were true,
would it really impress you?
Would you turn and walk away from me?

Bändin nimeä en kuollaksenikaan muistanut (musta se saattoi olla jokin Kaspian tai Kasbah tai joku sensuuntainen), ja äkkiä sen selvittämisestä tuli maailman merkittävin asia. Edes Googlesta ei kylläkään ollut apua näillä tiedoin tässä asiassa, joten voi olla, etten muistanut edes noita lyriikoita oikein. Hirveän kiusallista tosin, että muistaa jonkun yhdeksänkymmentäluvun yhden hitin ihmeen sanoitukset (melkein) sanasta sanaan. Enää ei tarvinne ihmetellä, miksi tärkeitä asioita on toisiaan vaikea painaa mieleensä: eihän siellä päässä voi olla enää kovalevyä vapaana moisten takia. Millä sitä sais siivottua? "Aivoissasi on käyttämättömiä kuvakkeita. Käytä ohjattua raivausta: tuplaklikkaa tätä ilmoitusta."
Toinen samaan syssyyn kehittämäni pakkomielle oli sellainen saman aikakauden bändi, jonka nimessä oli mun mielestä Addison tai Addiction tai Attic ja videolla esiintyi ainakin tyttö ja yksi tytönnäköinen poika. Myöhemmin muistin, että bändin nimi oli Addis Black Widow (eli aika monta kirjainta oikein!), ja Wikipedia kertoi, että se hitti oli Goes Around Comes Around. Tämän jälkeen olin hetken aika varma siitä, että tuohon bändin nimeen kätkeytyi jotain luonnontieteellistä, että muistaakseni se oli kenties jonkinmoinen käärmelaatu. Mutta ei tainnut olla. Ehkä se oli vain niin lähellä Black Adderia, että menin vähän sekaisin.

2 kommenttia:

nuunis kirjoitti...

hahahahaha! :D

kieltämättä hiukan hännätön, mutta, töpögeeni aiheuttaa luonnostaan aina välillä näitä mutaatioita. se addis black widow'n poika oli kyllä tosi tytönnäköinen.

Mierolainen kirjoitti...

Eikös se Addis Black Widow viitanne hämähäkkiin? Näin mä ainakin muistelisin. Se olisi loogistakin.

Toi kovalevyn tilaongelma on harvinaisen tuttu, tästä on tullut keskusteltua erinäisissä yhteyksissä erinäisten ihmisten kanssa. Lähinnä siitä oikeastaan että kuinka turhauttavaa on nykyaikana enää muistaa mitään koska on Wikipedia ja Google. Miksi minä muistan East 17:n ensimmäisen levyn nimen mutta en isäni syntymäpäivää?