perjantai 18. tammikuuta 2008

Olen halukkaasti vähän eri mieltä.

Monet yleisesti erittäin loistokkaina, suorastaan nerokkaina tai vähintään erinomaisina pidetyt asiat saavat mut vähän ymmälleen, jotkut jopa umpimielisen vastustuksen valtaan. Tunnetuimpia esimerkkejä jaksan jauhaa kyllästymiseen saakka: mä en ole nähnyt koskaan yhtään Star Warsia. Mun mielestä Tolkienin hobittihöpötys on lapsellista ja ylenkatsottavaa. Mun on vaikea sietää HIMiä, Nightwishiä, Liekkiä, Coldplayta, Mobya ja sitä Aliciaa. Mä en pidä täytekakuista, Raffeleista, tummasta suklaasta enkä simasta. Mun mielestä Justin Timberlake ei ole seksikäs eikä Gwyneth Paltrow erityisen kaunis; Tuomas Vimma saati Jyrki Lehtola kovinkaan älykäs; Mattiesko Hytönen ja Jaana Rinne korkeintaan keskinkertaisia toimittajina. Facebook on mun mielestä edelleen ahdistava ja elämää paineistava aikuisten leikki-ikäisten ajantappofoorumi. Monet muotiin liittyvät asiat kuten UGGit, Acnen farkut ja ne kahdeksankymmentälukuiset nolot muoviset nörttipokat näyttäytyvät mulle usein paitsi täysin käsittämättöminä ja epäkäytännöllisinä myöskin yksinkertaisesti hyvin rumina.
Toiset näistä asioista ovat sellaisia, että olen niistä avoimen tyhmänylpeä: minä en anna kaiken hypen sokaista itseäni, vaan kuljen omaa tietäni ja kuvittelen olevani 2000-luvun kevytlinkola, jonka kriittisyys ja itsenäinen ajattelu eivät murene muutamaan namedroppaukseen ja onnistuneeseen mainontaan.
Toisia hellin salaa: nämä on niitä seikkoja, jotka tekevät musta erityisen, juuri mut.
Sitten on niitä juttuja, joiden vieroksumista vähän häpeän, sillä oikeasti haluaisin kaikkien muitten maailman kansalaisten tavoin nauttia niistä ja tunnen itseni jotenkin vajaaksi ihmisenä ollessani vähemmistössä niiden suhteen. Yksi tällainen on YouTube ja kaikki senkaltaiset foorumit: mä vihaan niitä. Tai tarkemmin sanottuna en mä niitä sivustoja itsessään vihaa, vaan sitä, miten on muodikasta tipautella hassuja klippejä kaverille Facebookissa, Galleriassa, mesessä, sähköpostitse, missä-hiton-ikinä. Niiden kuva on rakeista ja epäselvää; vaikka ne suurentais koko näytön kokoiseksi, ne on pieniä ja ankeita; niiden latautuminen kestää ainakin mun nettiyhteydellä niin pitkään, etten millään jaksa odottaa, enkä mä ikinä jaksa katsoa niitä loppuun saakka. Lisäksi pitäisi joskus löytää se aika ja viitseliäisyys, että saisi ylipäänsä avattua ne linkit.
Tänään sain synninpäästön tuolle abnomaliteetilleni: Nyt-liitteen tv-osion kolumnisti Sanna Kangasniemi tunnustautuu tämänviikkoisessa tekstissään saman lajin edustajaksi. Mä olen huojentunut: nyt kun se on painetussa sanassa kerrottu, se ei varmastikaan enää ole ihan niin väärin. Tai edes kovin tyhmää.

7 kommenttia:

Mierolainen kirjoitti...

Mä komppaan sua niin monessa asiassa tässä etten jaksa listata. Tiedät itse mitkä poisluetaan musiikin suhteen. Ne kaksi.

Trendiasiat ovat sykleissä kiertäviä kammotuksia. Koko kirjoitus on kyllä äärimmäisen hyvää ja taattua laatua jälleen kerran. En jaksa edes kehua, 1 päivä takana, kaksi vielä edessä.

Anonyymi kirjoitti...

Oijoi, mä vanhana (kirjaimellisesti) alkuperäisten Star Warsien diggarina olen vaan surullinen sun puolesta. Sä olisit onnellisempi ihminen, jos voima olis sunkin kanssas. Ne on leffoja, jotka pitää nähdä lapsena, että niihin hurahtaa. Jos aikuinen ihminen niistä vaahtoaa, niin kannattaa huolestuakin. Muuten susta tulee vähän mieleen ystäväni Kirsi, sillä on kans painavimmat mielipiteet juuri niistä asioista, joista se ei mitään tiedä...

Oikeesti mun huolenaiheeni on se, että oon laittanut sulle turhaan yhden aivan loistavan YouTube-pätkän, jos sä et suostu niitä katsomaan. Kuvanlaatu oli yllättävän hyvä ja nautit siitä varmasti. Tsekkaa siis Information, pliis!

Anonyymi kirjoitti...

Siis eikö me saatu sua silloin aikoinaan kattomaan SWtä? Miten se on mahdollista? Olen hämmästynyt. :)

R

Kesäminkki kirjoitti...

caya: anteeks mitä painavia mielipiteitä asioista, joista mulla ei ole mitään tietoa, oon esittänyt? star warseista mulla ei ole juuri mitään tietämystä, paitsi osaan muutaman hahmon nimet dropata silleen poptietäväisesti, mutta muuten en kai sitä tässä dissannutkaan. totesinpa vain, etten ole nähnyt. kaikista muista mainitsemistani asioista mulla on kokemusta ja siten myös näkemystä.

ja r.: mä varmaan aloin itkeä ja heittäydyin lattialle huutamaan naama sinisenä aina kun asia tuli puheeksi ;) johan te korruptoitte mut buffyn suhteen...

Anonyymi kirjoitti...

Älä minkki suutu! Olet ihan oikeassa, ihminen lukee mitä haluaa. Star Warsia et tässä dissannutkaan, vaan muita munkin mielestä dissattavia asioita. Tuli vaan sävystäsi mieleeni Kipa, joka jättää paljon kivoja asioita näkemättä ja tekemättä, koska se on etukäteen päättänyt niiden olevan paskaa. Sellanen oon kyllä itsekin, mulle voidaan satatuhatta kertaa kertoa, kuinka fantsua Hamussa on, enkä silti lähde sinne. Paitsi jos maksetaan. Ja saatan mä sun kaa lähteä, jos välttämättä haluat.

Näin ihminen toistaan väärin ymmärtää, kun kommunikaatio tapahtuu enää vain kirjallisesti täällä intternetin persreiässä. Voitais joskus nähdäkin. Ihan livenä.

Fantsua Stokista, muista gängbäng hyvä bäng.

nuunis kirjoitti...

ääh. aion olla masentava ja kertoa, ettei moni muukaan pidä noista. paitsi himistä tietysti, sen poikkeavuuden saat pitää ;)

Kesäminkki kirjoitti...

no NIIN! olenhan mä ainutlaatuinen sittenkin! tiesinhän! :D