keskiviikko 12. marraskuuta 2008

"Maalia nuuskineet ihmiset eivät pidä huonosta musiikista." (trad.)

Tänään olin töissä pakotettu kuuntelemaan lähestulkoon koko päivän KLF:ää. Reino tekee toistaiseksi kanssani töitä samassa huoneessa, ja aamulla ensimmäiseksi paikalle ehtinyt saa valita kanavan. Autuaan tietämättömille informoitakoon, että kanavan konseptissa on kyse tuttujen hittien - yli tyylilajien! - sovittamisesta törkeän banaaleiksi nyrkkipanomusaversioiksi, varmaankin kanavanjohtajan tyttären rallattaessa laulustemmaa ohuella ja säyvttömällä äänellään kaiken sen koneellisen musiikkijäljitelmäsaasteen päälle. Se on kiusallista, se on rivoa - se on niin perustavanlaatuisesti maailmanjärjestyksen vastaista, että se on vain yksinkertaisesti väärin. Se häpäisee musiikin samalla tavoin kuin vuohia uhraava, hautakiviä kaatava ja ruumiisiin sekaantuva gospelinkuuntelija genrensä - kumpi se sitten ikinä onkaan.
Reino oli tänään niin räpsähtelevällä tuulella, etten rohjennut kysyä siltä, miksi se sitä kanavaa haluaa kuunnella. Ehkä se oikeasti, oikeasti pitää siitä, tai sitten se on puhdasverinen sadisti. En keksi muitakaan syitä. En myöskään oikein muista, miten me kaksi taas tulimmekaan ystävystyneeksi.

Sain vihdoin ja viimein kuunneltua uutta Metallicaa. Ei pidä käsittää väärin, minulla ei missään tapauksessa ole mitään kyseistä orkesteria saati heidän rytmimusiikkiaan vastaan. Levyn ensimmäiset kappaleet vain olivat niin jäljittelemätöntä tavaraa, etten voinut olla jälleen kerran pohtimatta, minkälaisille ihmisille he musiikkiaan kirjoittavat ja soittavat. Keitä palvelevat ne keskipituisen popkappaleen kestoiset introt ja suomalaisen oppivelvollisuuden mittaiset instrumentaaliväliosat? Miksi?

Äskettäin käytin ensi kertaa elämässäni sarvikuonokannua. Oloni on hämmentynyt ja kitalakeni kihelmöi hieman. Flunssa ei poistunut kuin taikaiskusta kuten toivoin, mutta kenties ensi yöstä tulee helpompi. Ja ainahan voin herätä kannuttamaan puolivälissä, jos sille alkaa näyttää.

8 kommenttia:

Tinttara kirjoitti...

Yrität siis sanoa, että olin tänään ärsyttävä. Tiedän.

nuunis kirjoitti...

mulle on käynyt jotain, koska mä kuuntelen pelkästään metallicaa ja meinaan aina alkaa hyppiä ilmakitaraa soitellen juuri väliosien aikaan :D mutta onhan ne saatanan pitkiä.

toivottavasti sarvikuonokannu tai mun täällä harjoittama ilmakitaravoodoo parantaa sut pian <3

sanavahvistus on viiksienkasvatuslääke pensisal.

Kesäminkki kirjoitti...

eikun enkä yritä. sä vain kuuntelet helvetin huonoa musiikkia, ja se ärsyttää :D

putosin pikkuisen nuun sanavahvistukselle. pensseleitä idätellen...

Mierolainen kirjoitti...

Mä oon joskus kuullut tosta kanavasta mutta olen onneksi aina välttynyt kuulemasta kyseistä saastetta.

Metallican uudet kipaleet eivät ole ihan kauhean vakuuttavia, pitkät instrumentaaliosuudet tehdään lähinnä joko a)draamankaaren b)soittotaidon esittelyn tai c)koston takia. Ehkä.

Jos soittaisin kitaraa, laittaisin c-vaihtoehdon mukaisia osia aivan helvetisti biiseihin.

Ai niin, sä et siedä musiikin kopelointia! Ootko kuullut Me First & The Gimme Gimmesiä? Ne on hauskoja myös.

Kesäminkki kirjoitti...

äääi, saa musiikkia kopeloida, mutta sitten pitää tietää mitä tekee ja tehdä se tyylillä. jos kopeloinnilla tässä yhteydessä tarkoitetaan ns. coverointia eli omaa versiointia.
jos sillä puolestaan tarkoitetaan koneistettua musiikkia, en mä nyt aivan countrynaisiakaan ole.
mutta hei pidetään järki päässä ja pöksyt jalassa sen versioinnin kanssa jooko.

nuunis kirjoitti...

HOUSUT POIS! eiku.

haa, sanavahvistus on 3/4 keksi cooke. tai oikeastaan neljä viidesosaa. tai sitten american idol -voittaja david cook -viittaus, mistä olen eniten mielissäni, koska sen levy tulee kohta ja se eka sinkku kuulostaa ihanalle, niin et tekee mieli ottaa houset pois.

itse myös pidän mieron c.) -kohdasta.

Kesäminkki kirjoitti...

ajatelkaa, jos sterkoissa olisi todella sellainen säädin, josta voisi ottaa houset pois. vähänkö olis ässää!

tässä kommentissa on tunnistettavissa kaksi takuuvarmaan koomikonpiirrettä: ensinnäkin irvailee muille kuin itselleen, ja lisäksi se ei naurata ketään muuta kuin irvailijaa itseään. ahhahhahahahaaa :D

Mierolainen kirjoitti...

Houset pois-kytkin olisi parasta tässä maailmassa ikinä. Ostaisin niitä aivan hulluna ja asettelisin erilaisille pinnoille ja vääntelisin niitä. Yhden laittaisin Onnelan seinään, yhden bussin kattoon, yhden kampaamoon jne.

Sanavahvisteena soudettu eli rowed