keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Suomen Punainen Hakaristi

- Moi, mä näin teidän mainoksia tuolla kaupungilla ("Ojenna kätesi ja auta!", "Veri kiertämään!", "On tärkeää pitää rytmi tasaisena: älä päästä virtaa katkeamaan - hetkeksikään.") ja ajattelin tulla luovuttamaan verta.
- Joo, tervetuloa! Alkuun ihan muutama muodollisuus vain: oletko viimeisen kuudenkymmenen vuoden aikana matkustanut Yhdysvaltoihin, Britanniaan, Kaukoitään tai ylipäänsä yhtään minnekään maamme rajojen ulkopuolelle, tai kenties jopa asunut jossain muualla?
- No, onhan sitä tullut reissattua... Palasin juuri viikko sitten viimeisimmältä ulkomaanlom-
- Senkin epäpatriootti, verensaastuttaja ja huikentelija! Sinun verellesi meillä ei ole mitään käyttöä! Löydät varmaan ulos itsekin.

- Hei, olisin halukas luovuttamaan verta.
- Sepä vasta epäitsekäs teko! Kysytään ensin jokunen pohjustava kysymys: ethän vain ole kirottu sodomiitti?
- ...anteeksi...?
- Niin, siis iljettävä homoseksuaali?
- Itse asiassa olen. Tulin tosin kaapista vasta viime vuonna, mutta...
- Kiitos riittää! Moisten luonnonoikkujen ja rivostelijoiden ei tarvitse tulla tänne kuluttamaan kunniallisten kansalaisten aikaa. Ole hyvä ja poistu välittömästi, ettei se vain ala tarttua.

- Tahtoisin ojentaa auttavan käteni ja pyytää teitä kiinnittämään siihen kanyylin. Onnistuuko?
- Kyllä vain! Taustoitusta varten pari pikaista kysymystä: oletko harrastanut rietasta, tyydyttävää, himokasta, hikistä, äänekästä ja spontaania seksiä uuden kumppanin kanssa viimeisen kolmen vuoden aikana?
- No, spontaania se ainakin oli... Siitä tosin on jo aikaa, hetkinen, puolitoista vuotta ainakin ja käytimme kyllä kahta päällekäistä kondomia.
- Ei riitä, sinä senkin himokas ja lutkahtava nymfomaani! Me emme ota vastaan verta sinunkaltaisiltasi helpoilta ja kunniattomilta naisilta! Mene, kiiruhda toki ulos täältä jatkamaan saksiesi availua, repun levittelyä, toosan tarjoilua...

Suomen Punainen Risti ei ota vastaan verta edellä hieman kärjistetysti esitetyiltä ihmisryhmiltä siitäkään huolimatta, että veri tutkitaan huolellisesti ennen sen päätymistä käyttöön. Suomessa verenluovutuksesta ei myöskään makseta mitään - seikka, jolla pyritään karsimaan joukosta rahasta ruumistaan tai sen osia myyvät henkilöt.
Jännä tosiaan, että niillä on jatkuvasti pulaa verestä. Etenkin näin kesäaikaan.

Itsehän olen luovuttanut verta viimeksi muistaakseni vuonna 2003.

4 kommenttia:

nuunis kirjoitti...

hyväh, että joku sanoo ääneen! mä kanssa meinasin mennä, kun meillä oli koulussa sellainen, mutta sitten olinkin ottanut tatskan SEKÄ harrastanut irstautta, joten ei mua otettu. sitten jouduin valehtelemaan, että mun hevonen on kyllä luovuttanut verta ihan vähän aikaa sitten, kun meinasin saada kanyylista silmään kun otin karkin kuitenkin siitä ständiltä.

hei ei se noin mee!

Kesäminkki kirjoitti...

joo, ja jännä että kyseessä on siis tosiaan taho, joka itse tekee vain lähinnä rahaa sillä verellä. tuskin niitä kuiviin vuotavia potilaita paljon kiinnostaa, kenen kanssa on tullut kuksittua, jos veri kuitenkin on testien mukaan puhdasta ja käyttökelpoista ja VOI SITEN PELASTAA HENGEN. kuulin myös, että kyseinen lafka riistää törkeästi työntekijöitään. saamme olla ylpeitä taas tästäkin fasistisesta instituutiostamme.

Mierolainen kirjoitti...

Nyt on todella suuret komppaukset! Mä en oo vielä kertaakaan saanut luovuttaa verta. Mieti, en kertaakaan. Ne vuosikaudet kun on ollut vakituisen seurustelusuhteen ulkopuolella ovat olleet äärimmäisen seksittömiä. Silti eivät ole olleet tarpeeksi seksittömiä SPR:lle. No ihan sama, en aio edes enää yrittää luovuttaa, vetelen ranteita auki kostoksi niiden toimiston edessä. ÄHÄKUTTI!

Kesäminkki kirjoitti...

no niinPÄ! mä oon yhen kerran päässyt sinne pedille saakka käsivarsi tanassa makaamaan, mutta haastattelussa oon käynyt ainakin kolmesti. enää ei tekis mieli edes mennä, ja toi sun kostoisku oli niin huikea että räkätin ääneen. mä tuun megeen!