keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Kauneus ja järki eivät mahdu samaan päähän. On tosin sellaisiakin päitä, joihin ei ole osunut oikein kumpaakaan.

Lotta Backlundin yllyttämänä tulin poikenneeksi Johanna Tukiaisen blogiin. Iso virhe! Nyt en löydä enää tietäni pois sieltä. Olen toistaiseksi lukenut kai neljä merkintää, ja jo nyt ne ovat herättäneet mielessäni lukuisia ratkaisemattomia kysymyksiä - kuten virikkeellisen ja älyllisesti haastavan tekstin toki kuuluukin.

1) Maksetaanko eroottisesta tanssimisesta ja Seiskan / Hymyn "paljastusjutuista" todella niin hyvin, että henkilön on mahdollista uudistaa koko kotielektroniikkansa ja ostella aivan ihania Barbie tyylisiä tyllimekkoja ja prinsessa tyyliset korkokengät Betsey Johsonilta - ja sitten vielä syödä Taco Bellissä? Ainakaan keskituloisen suomalaisen ei etenkään euron kurssin ollessa tällä tolalla onnistu shopata itseään tullattavaksi saakka, vaikka vetäisi luottokorttinsa aivan tappiin. Uskokaa kun mä sanon, mä sentään näin sen vaivan että yritin.

2) Ihailen suunnattomasti kirjoittajan suvereeniutta siirtyä sulavasti yhdessä kappaleessa namedroppauksesta säätilan toteamisen ja parisuhteen sekä perheen ylistämisen kautta raamatun tulkintaan. Se vaatii sellaista laajempien kokonaisuuksien hallintaa ja kosmisten yhteyksien näkemistä, että musta ei sellaiseen ole. Mä tyydyn vain näpertelemään juorulehtiuutisten ja muiden yhdentekevyyksien pisteliään kommentoinnin parissa.

3) Glamour Dollsien tiedottajan homma on tästä lähin mun ammatillinen maali. Onhan se jyrkkä uraputki, myönnetään, mutta onneksi ei sentään tarvitse kiivetä.

Tällaisen bloggauksen kirjoittaminen on tietysti vähän helppoa, sehän on sama asia kuin istutettujen lohien onkiminen lammesta Kellokoski-päivänä. Tai maassamakaavan vanhuksen potkiminen. Tai meidän äidin loukkaannuttaminen. Tai Liekin lyriikan kirjoittaminen. Tai... vähintään yhtä palkitsevaa ainakin. Mutta luojan kiitos nämä julkisuuden henkilöt osaavat itsekin. Kysehän ei ole siitä, että tarvitsisi itse olla yhtään pilkan kohdetta parempi, ja sen turvin mäkin täällä leukojani louskutan.

Ei olisi pitänyt mennä Tokoinrantaan auringonpaisteeseen juomaan niitä kahta siideriä. Tulee huvittuneeksi asioista, jotka oikeasti ovat vain syvästi surettavia.

1 kommentti:

nuunis kirjoitti...

johanna tukiaisen tekstit nauttivat ehdotonta suosiotani. mieti nyt, barbie- ja prinsessatyylistä kaikki vaan!

en pysty kommaan sulle kohta enää, koska en läpäise sanavahvistusta. tsekkaa tääkin sairas sika: zldhkdev.