torstai 26. kesäkuuta 2008

Sie kyllästytät minnuu

Aina toisinaan olisi mukava saada lomaa itsestään. Ei jaksaisi kiertää ajatuksineen sitä samaa, syväksi painunutta uraa. Ei huvittaisi katsoa peilistä niitä tuttuja, mutta silti aivan väärännäköisiä kasvoja. Taas toi! Miksei se jo jätä mua rauhaan?
Ei haluaisi elää omaa elämäänsä, omassa kropassaan, omassa naapurustossaan.

Silloin tällöin kuvittelen, että muualla olisin onnellisempi ja jotenkin erilainen; mietteeni ja mielipiteeni parempia, oikeampia; olemus enemmän mieli- kuin peilikuviani vastaava.
Aina väliin se onnistuukin: jos vietän keskellä Ylä-Suomea neljä humalan, katatonisen riehan ja vastuuttomien toimien täyteistä päivää, pääsen itsestäni irti ainakin muutamaksi toviksi. Silloin on painoton, huikaisevan ennalta-aavistamaton olo, samalla tavoin kuin ajaessaan autolla isoon kuoppaan liian lujaa voi hetken kuvitella lentävänsä.

Useimmiten pään- ja sydämensisäisiä maisemia vaihtamaan ei kuitenkaan riitä raskas kaasujalka.

Olisi edes kiva osata nukkua.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täältä sais ne unenlahjat ostettua. Oli vuorokaudenaika mikä tahansa, henkinen tai fyysinen kunto mikä tahansa, aina kun on luppoaikaa: " Vois nukkua" ;)

Sakke

Kesäminkki kirjoitti...

sakke "unikone" kuosmis. muistan kyllä: krooh-pyyh, jos mä en liiku niin toi ei tajua että mä olen hereillä. :D

nimim. bloggaus tekeillä

Mierolainen kirjoitti...

Mulla on kanssa nyt jotain omituista insomniaa liikkeellä, ei tahdo uni pysyä päässä ja jos pysyykin, lähtee se pienimmästäkin häiriöstä pois. Jos esim. Lahdessa joku laittaa auton oven kiinni, minä herään Helsingissä. ÄLKÄÄ MEKKALOIKO!!!

Mä muuten kanssa haluisin lomalle itsestäni. On niin egosentristä touhua tällä hetkellä, että pian vietän ehkä lomat omassa navassa kelluen.

Sanavahvistuksena flunssaisen sorsan ääni: qcaxk

Kesäminkki kirjoitti...

eikö ookin perseestä, että edes sitä ei voi päättää? siis ettei tarvitsis olla aina itsensä kanssa. eihän sellaista kukaan jaksa.
ja mitä auton oviin ja lahteen tulee (juttu jolle naurahdin ääneen muuteen): senkin sairaat siat! toiset yrittää täällä nukkua kun pitäis töitäkin tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Jerry Lewis sanoo ohjaamassaan elokuvassa The Nutty Professor" jotensakin näin: Sun on parasta olla tosi hyvä ystävä itses kanssa ottaen huomioon kuinka paljon aikaa joudut itses kanssa viettämään! Tämä lausahdus on auttanut minua paljon!