maanantai 10. elokuuta 2009

Se nuohooja on ja ei kukaan muu!

Sattuipa niin, että sain yllättävän tilaisuuden käydä tarkastamassa tällä viikolla HKT:ssä enskaava Maija Poppanen ennakkoon. Myönnän, olin ennakkoluulojen raskauttama: edellinen kyseisessä talossa näkemäni suurmusikaalihan aiheutti henkilökohtaisen suurpettymyksen ja se oli sentään nuorille suunnattu - nyt näkisin puhtaan lastenmusikaalin ja kyllähän se materiaali nyt tunnetaan.

Mutta katso! Lumouduin vanhasta sadusta korviani myöden: näytöksen aikana itketti, nauratti, vähän jännittikin. Teki mieli sanoa Ooh monta kertaa ja sanoinkin, osoittelin lapsenomaisen haltioituneena asioita ja suorastaan puistattelin vaikutuksen kylmistä väreistä. Maija Poppanen esittelee vanhaa kunnon teatterin taikaa parhaimmillaan. On iloista huomata, että toisinaan produktioiden rahanjako menee juuri niin kuin mennä pitää eikä haaskausta esiinny.

Poppasessa parasta oli kaikki: asiansa osaavat ammattilaisnäyttelijät, -laulajat ja -tanssijat sekä lahjakkaat lapset, kekseliäs ja sympaattisen tyylikäs lavastus sekä puvustus, vaikuttavat valot ja erittäin moderni animaatiotausta. Itse tarinaankaan en ole tätä ennen pintaa tarkemmin tullut syventyneeksi, mutta sehän on varsin opettavainen ja feministissävytteinenkin, ohjenuoranaan se tärkein: että kaikki onnistuu, jos ei itse sitä estä.
Jos aikaa on vain yhteen isoon, valitse tämä.

Ikkunani alla tänä aamuna klo 07.23 käynnistyneet kiskotyöt jatkuvat läpi yön. Minä ymmärrän, että huolto- ja korjaustöitä on toisinaan pakko suorittaa. Minä ymmärrän, että asutusalueella niitä tuskin voidaan suorittaa kaikille sopivana kellonaikana. Minä ymmärrän, että kun materiaalina ovat asfaltti ja teräs (tai mistä lie materiaalista kiskot ovatkaan valetut), eivät nuo toimet voi olla kovinkaan vaitonaisia. Mutta oikeasti. Onko oikeasti todella välttämätöntä aloittaa työt aamulla ensimmäiseksi katuporalla, lopettaa ne sitten puolen tunnin jyystämisen jälkeen puoleksi päiväksi ja palata kovaäänisimpään asiaan kymmenen jälkeen illalla? Onko tämä oikeasti todella ainoa vaihtoehto?
Alaoveen teipatussa lapussa lukee Valitamme aiheuttamaamme häiriötä. Tulikin heti parempi mieli ja uni.

4 kommenttia:

nuunis kirjoitti...

oo, mä niin haluun kanssa nähdä ton!

ja voitas vaihtaa päittäin kämppiä vähäks aikaa, mä rrrakastan ja rauhoitun kaikista porausäänistä ja muusta rytinästä sekä kilkkeestä.

Kesäminkki kirjoitti...

äh. vaihettais vaan.

Kesäminkki kirjoitti...

niin ja vähänkö lähen huomenna juomaan viinaa ja laulamaan karaokea aamuun saakka kun ne taas täällä remontoi katua koko yön.

nuunis kirjoitti...

toi on vähin kosto mitä voit tehdä! gangsta rap made you do it. kiva kun ne pakottaa sut vampyyrirytmiin.