tiistai 9. helmikuuta 2010

Päästä kuuluu prii

Olen nykyään alituiseen kärsimätön, äkäinen sekä käsittämättömän nopeasti ja moninaisista asioista pinnani käräyttävä. Minulla on jatkuvasti nälkä, eikä mikään ärsyttävä pikku nälkä vaan sellainen oksennan-ja-pyörryn-jos-en-välittömästi-saa-ravintoa -verensokeriromahdus. En koskaan tunnu saavan nukuttua kyllikseni enkä näe ikinä aurinkoa.
Ensimmäinen, joka vitsailee minun olevan raskaana, ovuloivan tai kärsivän PMS-oireista saa tuplaturpaanvedon ja kaupan päällisiksi kahvakuulasta munuaisilleen.

Junat eivät vain kulje aikatauluissaan: hyvä. Sen olen jotenkin zeniläisesti onnistunut sisäistämään ja sietämään. Asia, jota en edelleenkään oikein voi hyväksyä, on Valtion Rautateiden onneton tiedotus asian tiimoilta. Aamun radiouutisissa kyllä tiedetään kertoa poikkeusaikatauluista, mutta Reittioppaaseen saati VR:n omiin matkahakuihin niitä ei suinkaan ole viitsitty päivittää, ei, vaikka siellä on ihan erikseen sellainen Poikkeusinfo-osio. Olenkin viime aikoina katsonut parhaaksi taapertaa kinoksissa sutien omin pikku jaloin Pasilaan ja sitten, jos jokin juna sattuu menemään sopivasti, tuntuu melkein kuin olisi saanut pienen lahjan. (Jos se sitten kotiinpäin tultaessa sattuu vieläpä olemaan Y-juna, on se tuplajättipotti ja sellaisena lyhyen voitontanssin paikka). Useimmiten kuitenkin saamme muiden onnettomien paikallisjunauhrien kanssa värjötellä oletetulla lähtölaiturilla - turhaan, kunnes poikkeusinformaatio tavoittaa meidät kuulutusten muodossa - liian myöhään.

Hyviä -tai edes kestettäviä - mainoksia huomattavasti helpompaa (tai ehkä vaihtoehtoisesti selvästi halvempaa) tuntuu olevan laatia raivostuttavuudessaan pään valtasuonia katkovia mainoksia. Hotels.com. Polly-makeiset. Ja sokerina pohjalla Radio Helsingillä pyörivä Keskustan eläinkauppa. Ei se jumalauta voi olla noin vaikeaa

Facebookin uusi ulkoasu on ihan tyhmä ja käytettävyys olematon. Asuntooni syntyy kaaosta sillä välin, kun itse olen poissa - tavallisesti työssä tai baarissa, missäs muualla - enkä siis edes kotona sotkemassa sitä. Joudun istumaan palavereissa tyhjää jaarittelevien, itseään toistavien ja kuulemaansa ymmärtämättömien ihmisten kanssa, jotka haaskaavat minun aikaani eivätkä muutenkaan oikein tunnu aina olevan tehtäviensä tasalla.

Ihan tyhmää. Haluan olla taas kiva ja hyväntuulinen enkä vain tyhmä ja kitisevä ja verenpaineinen.
TyhmÄH

21 kommenttia:

LKK kirjoitti...

Lisäisin listaan aivan kammottavan IFA-pastillien mainoksen. Eniten ehkä kuitenkin ärsyttää se, että mainostaukoja on lisätty roimasti. Tunnin sarjoissa kolme per ohjelma ja leffoissa vaan ihan koko ajan.

Anonyymi kirjoitti...

Ai jumalaude, nauran ääneen :D Näin just ekaa kertaa ton Polly-mainoksen ja aattelin et joo, jos jollain menee tähän hermo hetkessä niin varmaan sulla. Oi ku hyvää!

-s-

nuunis kirjoitti...

voi vittu muuten se IFA-mainos. mä avaan joku kaunis päivä tulen naapurustoon kun se tulee.

niinkun fb:ssakin mainitsin, niin mä oon kanssa ihan saatanan vihaNE, ja toivon, että joka ikinen räkänokka pitäisi turpansa kiinni siihen saakka kun tää helpottaa. löin tänään yhden kynän poikki pöytään kun joku sönköttäjä "koitti piristää mun päivää". joo sain mustelman KIITTI IHAN TOSI VITUSTI. lisäksi eilen mun päälle meinattiin peruuttaa suojatiellä, ei vittu koita sitten tässä maailmassa niin.

Kesäminkki kirjoitti...

jännästi se ifa-mainos ei syö mun sytytyslankaa puolestaan yhtään. ehkä en vain ole nähnyt sitä kyllin usein. mulle tulee aina vastustamaton halu kokeilla sitä selänköyristelytanssia kotona, se mies menee jotenkin niin hienosti siinä.

s., miksi on niin ilmiselvää että just MÄ en kestä kyseistä hokemista? :D selitä omin sanoin, ole ystävällinen!

voi nuu! tän täytyy olla joku just parhaiden jätkien auringonpimennys paraikaa, eihän tämä muulla selity. ihan äsyristä tällainen.

joonasn kirjoitti...

Vali vali. Mä en katso telkkaria enkä kuuntele mainosradioita, joten ainoat mainokset jotka voivat nostaa verenpainetta ovat netissä (niistäkin 90% blokattuna) ja spotifyssä (ja niihin olen kehittänyt sekunnin murto-osassa toimivan volumen hiljennys -refleksin). Eli vaihtoehtojakin on.

Ja niin, siis pointti joka meinasi unohtua on se, että kummallisesti porukka aina jaksaa valittaa FB:n muutoksista (se vanha oli niiiin paljon parempi että mä en kestä) mutta kuka muistaa enää koko vanhaa F'Bookkia viikon päästä? Muistatteko niitä muutamaa edellistä vanhaa hyvää? Epäilen.

nuunis kirjoitti...

onpas joonas eNpaattinen! jos 99% telkkaritarjonnasta on mieleistä, niin kai niistä prosentista saa valittaa? ihan samoin kuin itse valitat siitä blokkaamattomasta 10%:sta. huihai!

joonasn kirjoitti...

Jos 99% telkkaritarjonnasta on mieleistä on vika jossain aivan muualla ;-)

Eikun mun piti tulla valittamaan siis noista Facebook-uudistus-valittajista, tuo eka kappale nyt vaan lipsahti mukaan, pahoittelen. Ja eiks sitä sanota niinkin että vitutuksen määrä on vakio? On sitten telkkarimainoksia tai ei?

Kesäminkki kirjoitti...

tappelu, tappelu, ver-TA ja luu-TAH!

onnea sulle joonas tekemistäsi onnistuneista valinnoista! valinnanvaraa kyllä on, ihan kaikkialla. ihan siis jos esimerkiksi negatiivisuus ei nappaa, voi valita miljoonista muista blogeista.
paitsi tietysti jos tavoitteena on oman erinomaisuuden alleviivaus, jolloin epämieluisan lukeminen ja etenkin kommentointi ajavat asiansa kuin nenä päässä.
mutta vitutuksen määrä kyllä on vakio, se on faktaa.

mitä facebookiin tulee, mä valitan jokaisesta muutoksesta jonka ne siihen tekevät, sillä mun mielestä niiden kannattaisi keskittää resursseja enemmänkin jo tarjolla olevan toimivuuden kehittämiseen kuin ulkoasun alituiseen rukkaamiseen.

ehkä vika ei olekaan minussa, ehkä minä OLEN vika. it's my party and i cry if i want to.

joonasn kirjoitti...

On se napannut jo about vuoden verran, mut pitää varmaan jättää tämä kommentointi vähemmälle tulevaisuudessa, tai sit ajatella ennenkuin sanoo.

PYL kirjoitti...

Veäppä poika vittu päähäs.

Sä et tuu naukumaan paremmillesi siitä kaikesta mikä sun laiffis kusee: ketään ei kiinnosta. Sä et myöskään kerro siitä miten sä oot niiin makee, koska sä et oo.

Mä oon vaan tyhymä lukija joka tykkää OP:stä, sä et oo edes sitä.

nuunis kirjoitti...

oikeestihan me ollaan yleensä rakentavia ja joskus kivojakin, mutta kuten postauskin kertoi niin nyt ei. tilannetaju on joskus avain, eikä mullakaan sitä aina ole.

Kesäminkki kirjoitti...

whoa! pyl on testokuurilla ja tykkää osuuspankista.

joonas, mun pointti oli lähinnä siinä että jos postaus alkaa kuten tämä kyseinen postaus, on mun mielestä aika hedelmätöntä tulla nurisemaan siitä että siinä valitetaan liikaa. mutta järin rakentavastihan en itsekään asiaa lähestynyt vastakommentissani. että taidetaan olla tasoissa :)

ja nuusta tulee isona diplomaatti / itsemurhapommittaja :D

joonasn kirjoitti...

Ymmärrän toki pointtisi, pahoittelen vastavalitusta. Sovitaan että ollaan tasoissa.

PYL kirjoitti...

PYL pyytää anteeksi sanavalintaansa kaikilta, alkoholi on hirvittävä aine (ei lapset, ette edes tiedä). Ajatus on silti välittynyt, joskin täysin hedelmättömässä ja ei-rakentavassa muodossa.

Shiish...

nuunis kirjoitti...

PYL on ollut keskiviikkokeitolla!

ja näkisin itseni kyllä itsaripommittajana. koska paljonhan ne. pommittaa.

joonasn kirjoitti...

Ei se PYL mitään, mä ajattelinkin tosta ajankohdasta et taitaa olla kossu kuskina. No hard feelings!

LKK kirjoitti...

Te ootte sekasin tai kännissä. Tai sekasin ja kännissä.

PS: On siinä IFA-mainoksessa jotain vikaa, kun rupes saatana ärsyttämään tänään pelkkä IFA-pussin näkeminen...

Kesäminkki kirjoitti...

YLLÄTtävän paljo.
hyvin kyllä välitty, perseet ja muut. go team! :D

PYL kirjoitti...

PYL oli tosiaan keskiviikkokeitolla, hävettää niin etten melkein kehtaa kirjoitella tänne mitään.

Pyydän vielä toistamiseen vilpittömästi anteeksi kaikilta ja esitän nöyrän pyynnön itselleni, ettei tämä tulisi enää koskaan toistumaan. Häppä on kyllä hyvää.

nuunis kirjoitti...

pyl, mun mielestä on pelkästään hyvä asia, jos ois yksi kännikommaaja, kun mä ite oon aina niin kännissä etten pysty kirjottaan. enkä usko et minkkikään on yhtään pahoillaan, ja me saadaan kuitenkin määrätä.

joonasn kirjoitti...

Elä nyt PYL. Mähän tän aiheettoman ihme tylytyskommentoinnin alotin. Vettä sillan alta ja niin edes päin.