keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Tuo voisi olla meidän

Olisi mukavaa olla Toimija: nainen, joka tekisi tiettyjä asioita siksi, että on aktiivisesti valinnut tekevänsä niitä eikä siksi, että äkkiä huomaisi tekemisen olevan ainoa vaihtoehto. Huomaan kuitenkin olevan asioita, joihin taipumista en edes välitä vastustella. Niin luonteville ja itsestäänselville ne tuntuvat. Voisi kuvitella, että nuo asiat olisivat hyväksi; voisi kuvitella, että edes itse tietäisi, mikä itselleen olisi hyväksi; voisi kuvitella, että yrittäisi toimia juuri sen eteen, sen saavuttaakseen.
Niinhän sitä luulisi.

Joitakin ihmisiä ei vain opi vihaamaan, vaikka toisinaan se voisi olla terveellistäkin ja oikeaan suuntaan sysäävää. Niille toivoo pelkästään hyvää, parempaa: jos se tarkoittaa elämää ilman minua, on se toki valitettavaa, muttei yhtään vähemmän toivottavaa.

If you want better things
I want you to have them
- Rilo Kiley: Go Ahead

Ikävä ei kuole 15 viikoittaisella treenikerralla, töihinajoreittiä vaihtamalla tai tuoppiin itkemällä. Ehkä on olemassa ikävää, joka ei suremalla lopu. Se kuitenkin hellittää hetkellisesti, kun tietää sen toisen olevan vajaan kilometrin päässä, aivan yhtä eksyneenä ja yksin.

Ei kommentteja: