torstai 23. huhtikuuta 2009

Liitä: pilvipää.jpg

Olisin halunnut laittaa tämän päivän merkintään Fridan lähettämän Pilvipää-stripin, mutten mitenkään saanut sitä tarttumaan Bloggeriin. Harmi, sillä se on mielestäni hieno ja sangen kuvaava.

Miksi ne, joiden yhteydenottoja ei muista toivoa eikä niiden sitten tullessa niistä edes oikein piittaa, ovat innokkaita kuin koiranpennut, joiden ruumiinosat ovat irrota silkasta miellyttämisenhalusta? Miksi ihminen, joka on rohkaistunut ylipäänsä avaamaan kontaktikanavan tuntemattoman kanssa, ei vain tohdi soittaa, vaan ainoastaan tekstailee loputtomasti ja pitkästyttävästi? Miksi, jos se haluaa jotain, ei rohkene sitä kysyä - tai jos ei halua, miksi ylipäänsä vaivautuu mihinkään?

Töissä tänään naistenlehtiä selaillessani törmäsin MeNaisissa väittämään, jonka mukaan alkuperäinen Beverly Hills 90210 olisi ollut kulttisarja. Eihän ollut. Se oli sen ajan mittapuulla suurella rahalla suurelle yleisölle tehty, valtavirraksi suunniteltu ja toteutettu nuorten saippuasarja. Ei sellaisella tuotannolla ole mitään tekemistä kulttimaineen kanssa: tarkastaisitte termistöä ennen kuin roiskitte menemään. Jos ei oma yleissivistys riitä.

Eräästä toisestakin kiiltäväpintaisesta muotijulkaisusta onnistuin tulistumaan juuri niin tosikkomaisesti kuin entinen maailmantuskainen teini vain voi. Oliviassa oli pyydetty kolmea kauneusalan ammattilaista kertomaan omista nikseistään ja suosituksistaan päivittäisen kauneudenhoidon saralta. Jokikinen heistä muisti vannoa luonnollisuuden nimiin, mikä on kännykkäni muistikirjan mukaan ihan paskaa. Minä olen kyllästynyt siihen kauneusihanneterrorismiin - toki kauneusihanneterrorismiin kokonaisuudessaan, mutta tähän haaraan ihan erityisesti - joka julistaa natural lookin olevan sen ainoan oikean tavoittelemisenarvoisen. Nainen ei voi olla kovin paljon mitään näyttämättä tämän mielipiteen mukaan halvalle tai erikoisuudentavoittelijalle, valju tavallisuus kun on niin paljon kauniimpaa. Lapsesta saakka meille opetetaan, että pitää pitää huolta itsestään - muttei liikaa. Itsensä laittaminen on myös kohteliaisuutta muita kohtaan - kunhan muistaa kohtuuden. Itsensä tällääjät ja peilaajat ovat turhamaisia hupakoita ja rumat ne vaatteilla koreilee ja saunanraikas naapurintyttö se olla pitää.
Minä puolestani olen sitä mieltä, että enemmän on aina enemmän ja Mira Luodin sanoin mieluummin överit kuin vajarit. Kirjoittihan jo F. Scott Fitzgerald Kultahatussa aikanaan, että

"- - parasta mitä tyttö voi tässä maailmassa on olla sievä pieni hupakko."

, ja toki tämän voi tulkita myös varsin sovinistiseksi, patriarkaalista valtaa pönkittäväksi sitaatiksi, mutta se onkin sitten kokonaan toinen keskustelu.

5 kommenttia:

nuunio kirjoitti...

luonnonkauneus IN MY ASS! musta se on maailman paskin urbaanilegenda ja niin pahaa jeesustelua, että sen sanojan pitäisi pystyä kävelemään vetten päällä.

ps. olin aamulla niin tutkalla et oon näköjään pukeutunut töihin goottitransuksi. hienoa.

Kesäminkki kirjoitti...

tismalleen! tiesin, että suhun voi tässä asiassa luottaa! ja hei: gootit on jees, transut on jees = goottitransut on megajees. you go, girl!

nuunis kirjoitti...

meitsi on trendsetter siis suorastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mä vihaan kanssa kaikenmaailman luonnollisuus-paskaa ja oon aina ihan helisemässä, kun se on muotia. Ensinnäkin mun mielestä laittautuminen on hauskaa eikä siis tosiaankaan silleen, että laitetaan tukkaa ja naamaa kaksi tuntia niin, että ne näyttää siltä, ettei niille ole tehty mitään. Toiseksi mua ärsyttää se, että luonnollisuus-paska on TODELLA epätasa-arvoista: ne jotka ovat luonnostaan kauniita ovat sitä ihan ilman, että tekevät mitään (tosin nekin on musta nätimpiä kunnolla laitettuina), ja muiden pitäisi saada ihan rauhassa heittää pakkelia naamaan niin maan perkeleellisesti.

Tämä avautuminen siis naiselta, jonka mielestä Dita Von Teese ja Lady Gaga on kuuminta hottia ja jota ei vituta mikään niin paljon kuin joku Jennifer Aniston.
Sillekin kun KERRAN edes heittäisi kunnon eyelinerit...

-P-

Kesäminkki kirjoitti...

niin. haistakaa kaikki vittu.