tiistai 24. maaliskuuta 2009

Sain tänään puhelun poliisista

Nythän on niin, että minusta on tavattoman mukava aloittaa bloggaus fraasilla nythän on niin. Pidän myös kovasti sanasta kernaasti, sekä sanoista kuoma (sillä se kuulostaa samalle kuin kuono, ja kuono on iloinen asia), hiisi ja juku. Pyrin käyttämään kielessäni hieman vanhahtavan sävyisiä sanoja kuten sangen, muuan ja viljalti sekä kasku (ja haluaisin myös sanoa makuukam(m)ari makuuhuoneen asemesta, mutta se ei ole vielä juurtunut), sillä minusta ne tuovat ilmaisuun ilmeikkyyttä sekä ylläpitävät oman sanavaraston laajuutta. Tai kenties olenkin vain erikoisuudentavoittelija, joka pyrkii pukemaan epäuniikkiutensa yksilöllisen intelligenttiin kaapuun.

Luulin pitkään, että bloggauksella tulisi aina olla jonkinasteinen sanoma, nk. pointti. Sitten luin Harmaan Hatun uusimman.

Haluaisin, että Facebookissa olisi myös en tykkää -vaihtoehto, tai edes niin että sen tykkäämisen vaihtaminen en tykkääkääniksi näkyisi vastaanottajalla. Rapsauttaisin alapeukkua jokaikiselle Mikä olisit, jos -testeille, muistiinpanoille joissa haastetaan kolmesataa lähintä kaveria kirjoittamaan pikkuinen tarina itsestään vain nimen alkukirjainta sekä sosiaaliturvatunnusta käyttäen, sekä koko typerälle uudelle lay outille, josta ei kätevästi enää pääse tarkastelemaan ystäviensä uusia valokuvia ja joka syytää kavereiden kaikki edellämainitut tarpeettomat ja kiusalliset ajantappokeinot silmilleni aivan pyytämättä ja yllätyksenä. Ja kyllä, olen tietoinen siitä, että ne saa blokattua monimutkaisten selainasetusten kautta. Sen ei vain pitäisi olla niin: oletusarvon pitäisi olla mahdollisimman riisuttu näyttöpohja, johon voisi sitten itse lisäillä ja tilailla erilaisia elementtejä ja uutissyötteitä.

Tänään alkaa Gossip Girlin kakkoskausi. Huomenna ilmestyy PMMP:n uusi levy, Veden varaan. Torstaina käynnistyy L-koodin vitonen. Voisi olla huonomminkin.

Niin se puhelu. Soittivat kysyäkseen, käytänkö piilolinssejä.

6 kommenttia:

Mierolainen kirjoitti...

Me ollaan ton sanankäytön kanssa samoilla linjoilla. Kyllä mun mielestä on hyvästä koettaa pitää tämä kovasti anglismin pyörteissä kieppuva kielemme edes jotenkin juurillaan myös.

nuunis kirjoitti...

musta kanssa facebookissa pitäisi olla ehdottomasti en tykkää -toiminto. ja vihaan siinä samoja asioita.

jouduin muuten lukemaan alun ja väliosat uudelleen, koska odotin kokoajan tietoa siitä, miksi konstaapeli söpö oli soittanut sulle.

Kesäminkki kirjoitti...

hähäh, eikös ollutkin juonikasta! konstabel oli himoasiallinen, sanoisinpa jopa kireähkö nainen, joka kyllä suli ilmeisesti kun huomasi, että vaikka ihmisen passikuvat saavat tämän näyttämään rangaistusvangille, voi se silti olla ihan kiva.

Tinttara kirjoitti...

VOI VITTU! Mä unohdin sen juoronaaraan! Voi saatana, jos nyt suoraan sanon.

Kesäminkki kirjoitti...

arvaa mitä. mulla on tallennuksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä isä toi oli hauska toi Harmaa Hattu. Ja mäkin haluaisin Facebookin en pidä -peukun, vaikka olenkin kaiken sen turhan hötön fani.

-P-