tiistai 31. maaliskuuta 2009

Moottoripyörä on moottoripyörä, skootteri on lälläripyörä

Voi juku, toverit!
Minulle soitettiin juuri autokoululta ja tarjottiin ensimmäistä ajokertaa! Koetin sopertaa, etten ole vielä ehtinyt treenata teoriakoetta varten enkä edes maksanut toista erää kurssista. Reilu setä hörähti tunnustuksellisuudelleni ja sanoi reilusetämäiseen pedagogityyliin ettei se haita, "tuut ottamaan vähän tuntumaa tohon ajamiseen vaan niin katellaan sitä teoriaa sitte".
Istun risti-istunnassa sängyllä ja mutustan vuoronperään salmiakkitäytekeksejä ja kynsiäni. Kyllä on kuulkaa jännää.

Kevät on tainnut muutenkin toden teolla käynnistyä. A-korttihässäköinnin lisäksi jännitän ylihuomista saarivaltiovisiittiä. En ole koskaan aiemmin vieraillut niillä tanhuvilla: mitä jos en ymmärrä sanaakaan, mitä ne puhuvat? Osaan vain amerikkaa ja senkin puhumisesta on kohta taas jo vuosi. Mitä jos kirmaan paniikissa double deckerin tai sellaisen herraskaisen mustan taksin alle, kun se väärästä suunnasta kurvaa knallipäinen yksityisetsivä tai kumisaappaisiin ja paksuun tweedhameeseen sekä huiviin sonnustautunut maalaisvaimo katollaan tielleni? Entä jos joudun humalaan Rva Taalasmaan tilattua minulle several beers ja päädyn harjoittamaan säädytöntä irtohaureutta pisamaisen ja punapigmenttisen jalkapallohuligaanin kanssa? Olen yrittänyt harjoitella sanomaan "Oh, bogger!" ja "How do you do, sir?" ja "Sod off!" ja sitten niitä tervehdyksiä, joita Bertie Wooster aina kiekuu Kuhnuriklubille mennessään.

Voi hyvänen aika. Kauhean vaikea on ihmisen pysyä pöksyissään, kun joitakin päiviä sitten sen oli vielä vaikea muistaa edes hyvän tuulen anatomiaa ja nyt sen pitäisi sulavasti siirtyä haltioituneeseen moodiin.

9 kommenttia:

Mierolainen kirjoitti...

Oh bloody hell! Ootko kauankin Londoniumissa? Muista vetäistä G&T.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Pidä reidet tiukasti tankin ympärillä ja muista että se pyörä menee sinne minne katsot. :) Eli älä tuijota lähelle maahan.

Anonyymi kirjoitti...

Meneeks se pyörä sitte sinne maahan? :D
Bollocks!

Kesäminkki kirjoitti...

eli mitä.

mä olen tk vanha heppatyttö, kyllä mä tiedän katseen merkityksen näissä hommissa ja voisi jopa sanoa, että reisipuserruksesta kaiken. mutta kiitos huolenpidosta silti :)

m.: sunnuntaina tullaan jo poies, ihan pistokeikka siis. oh, bloody oh!

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Heppaa on vaan huomattavasti vaikeampaa kaataa... :)

Mutta hyvin se varmasti menee. Älä käänny ja jarruta etujarrulla samaan aikaan. :p

työ-nuu kirjoitti...

oi miten jännää! vähän viherrän kateudesta jo :(

huisaa retkeä vaan teille! raporttia obotellessa :)

panu kirjoitti...

Mahtavaa retkeä! Mä <3 Londonium. Ihan ykkösjuttuja siellä. Visiteerattavista paikoista suosittelen ehottomasti Tower of Londonia (on siisti!) ja kunnon touria (tai edes niitä korvalappuhässäköitä) sekä ah-voisin-muuttaa-asumaan-sinne Tate Modernia.

Sen sijaan Tussaud's on ihan turhaa rahastusta eikä mitää iloa vaikka luulis, kuten myös London Eye, jos on ikinä missään korkeella ollut. Musikaalien pakollisuudesta on kans varmaan ihan turha sulle mainita...

Oon kade. Mäkin haluun.

Kesäminkki kirjoitti...

ootko tk kokeillut koskaan? vai mitä nuu, että kohtalaisen vähällä vaivalla saa nelijalkaisenkin katolleen? :)
jännääjännääjännää... pitää ehkä tänään vielä postata siitä, miten jännää onkaan :D

työ-nuu kirjoitti...

mä meinasin jo alkaa, että ihan tekniikkalaji se heppojen katolleen saaminen on myös. ne keulii osa myös ympäri ihan ilman et tekee mitään!