torstai 5. maaliskuuta 2009

Juu, ei muuta kuin jarrutusmatka on tuplat!

Aivoni ovat syväjäässä ja aamupäiväinen loistofiilis on häipynyt miltei jälkiä jättämättä. Sain kuitenkin kammettua itseni Maunulan autokouluun teoriatunnille, ja mitä siellä opinkaan:

- vaikka ymmärtääkseni autokouluun mennään oppimaan, on A-kortissa näemmä ennen kaikkea kysymys jo opitun vahvistamisesta. Opettaja käsitteli opetuspowerpointtejaan kuin kertausharjoitusmateriaalia ja viskoi termejä ilmaan sellaisella nopeudella, etten muutamaan otteeseen voinut suoralta kädeltä olla varma, mistä puhutaan. Kerran se myös sanoi sanatarkasti, että tuntuu tyhmälle kertoa teille näin perusjuttuja. Kyse oli ajonhallintalaitteistosta: miten kytkin ja vaihteet ovat pyörän vasemmalla ja nopeudensäätövälineistö eli jarrut ja kaasu oikealla puolella. En minä esimerkiksi tiennyt tätä valmiiksi, ja muun muassa tätä oppia lähdin teoriatunnilta hakemaan.

- moottoripyörät jos mitkä ovat miesten maailmaa. Noin viidestätoista kurssilaisesta olin, kuten uumoilinkin, ainoa nainen. Opettajan sanavalinnat kielivät, että oletusarvoisesti niin kurssilainen kuin motoristi yleensäkin on mies: jätkät ajaa, noi tutkinnon vastaanottajakaverit, hayabusamies, jos vaimo soittaa.

- yksi kurssilainen, ensihoitaja ammatiltaan, kertoi vastenmielisen, joskin omalla tavallaan opettavaisen tarinan kypärän leukahihnan käytöstä (joka meni näin: mies oli ajanut prätkällä kahtasataa satasta ajanutta rekkaa päin, minkä jälkeen miehen kypärä oli löytynyt rekasta pelkääjänpaikalta, sisältönään miehen muussaantunut pää. Loppuruumis kaavittiin ilmeisesti rekan puskurista. Tarkoituksena kuulemma onkin, että leukahihna kestää vaikka kroppa pettäisikin.)

Voi kuinka haluaisinkaan jo ajamaan.

7 kommenttia:

Mierolainen kirjoitti...

Mä voin sitten tarvittaessa briiffata sua, jos tuntuu sille, ettei nyt ole tarpeeksi tietoa päässä.

Anonyymi kirjoitti...

No perkele! Siis autokoulunopettaja vähän kuin elokuvasta "Pelon maantiede"? Jumankekka, ei ajotaitoa rakenneta sen varaan, että jampat on testannut kesämökin tiellä serkun kawaa pari kesää sitten! Tsemppiä sinne ja parempaa opetusta toivoo Vertaistuki

Anonyymi kirjoitti...

..tuus kahvilla käymään kun täälläpäin näköjään käyt koulua, voit vaikka pyyhkiä pölyt pärrän päältä. :) p-karhu

Kesäminkki kirjoitti...

m.: siihen mä vähän luotankin :)

kvk ry.: kiitos tuesta! opettaja periaatteessa oli ihan asiallinen ja ystävällinen, ei mikään mulkku potentiaalinen ahdistelija. mutta siis muuten juuri näin.

p.karhu: mitä jos pyyhittäis ne pölyt sulla? kahvia kyllä juon.

Anonyymi kirjoitti...

mulla ei ole enää moppitukkaa, muuten kyyl...

Kesäminkki kirjoitti...

olit kyllä mielessä, kun googlasin autokoulun osoitteen. ensi torstaina teorian jälkeen?

Anonyymi kirjoitti...

Näin eilen kauden ensimmäisen pyörän ajelevan vastaan... Kyllä se kevät tulee.