maanantai 25. elokuuta 2008

Voisiko tälle pikku suutarille äkkiä joku laatia lestin?

Hankin vasta nyt käsiini Scarlett Johanssonin ensilevytyksen Anywhere I Lay My Head. Minua oli kyllä varoitettu, mutten ottanut tuskanhuutoja todesta - ehei, minun piti itse saada ajaa käteni sirkkelistä ymmärtääkseni sen tekevän kipeää.
Kuvittelin, että kyse on pohjimmiltaan kuulijan suhteesta alkuperäislevytyksiin ja siitä ikivanhasta harhaluulosta, etteikö coverointi voisi koskaan yltää originaalin tasolle, saati sen ylitse - ja koskapa minun lastinani ei tämänkaltaisia ennakko-oletuksia olisi, olisin vapaa syleilemään jälleen uutta Hollywoodin multitalenttia.

Kyse olikin siitä, että se levy on yksinkertaisesti hirveää paskaa.

Miksei kukaan ole kertonut neiti Näyttelijättärelle, ettei epävireinen tarkoita samaa kuin eroottinen, vaikka ne alkavatkin samalla alfabeetilla? Lisäksi hänen äänensä kuulostaa täsmälleen samalle kuin mille hänen katseensa näyttää: ensivilkaisulla saattaa tuntea outoa tenhoa noissa puoliavoimista petikamarisilmistä lupsahtavissa, verhotun uneliaissa katseissa. Myöhemmin ymmärtääkin kyseessä olleen Xanaxin sivuhuomautus.


"Suomen häikäisevin Maria". Mitä tällä myyntifraasilla halutaan sanoa? Entä mihin tähtää mainoslausetta edeltävä spotti, jossa juontaja itse huojuu ja vääntelehtii teennäisesti paperisilpun keskellä kookas ruusuke hiuksissaan, kasvoillaan kolmivuotiaan autistin paraati-ilme?
Jostain näkyy versoneen Suomen mediakentälle näiden kolkyt-ja-risat -naisten muodollisesti pätevä airut, joka ei kuitenkaan oikeasti osaa kirjoittaa (kenties siksi, ettei osaa todella kiinnostua?) kolumneja mistään (tai kenestäkään) muusta kuin itsestään.
Luittehan Katri Mannisen jälleen eronneen?

4 kommenttia:

nuunis kirjoitti...

oo, yök, kylläpä kuulostaa vastenmieliselle. ihan kauheaa, jos kerrankin on avoin ja antaa vilpittä mahdollisuuden, ja sitten se onkin vaan hirveää paskaa eikä mitään muuta.

haha, sanavahvistus on tupacin epileptinen pikkuveli tpxakc.

Kesäminkki kirjoitti...

silläkin uhalla, että kuulostan pateettiselle kyynikolle: elämässä usein käy juuri noin. tai kuten ola salo asian panee: "And here comes Chuck, he says "Lend me a buck", next thing you're lying on the sidewalk bleeding"

näin se on, ystävät ja kylänmiehet.

Mierolainen kirjoitti...

Mä olen kanssa lukenut "ei-niin-mairittelevia" arvosteluita kyseisestä levystä. Sun Xanax-veto kyllä kirvoitti ensimmäisen lomanjälkeisen työpäivän ensimmäiset naurut. Kiitos niistä.

Onko se Maria hyvä toimittaja? Sille tunnutaan petaavan jatkuvasti media-aikaa ja ohjelmien nimi vaihtuu miltei kuukausittain.

Ja kuka helvetti on Katri Mannonen? Kuulostaa yleisurheilijalle.

Radio Rock suoltaa Sex Pistolsia korviini, mahtavaa!!!

Kesäminkki kirjoitti...

jee, olen ilahtunut jos olen ilahduttanut :)

mun mielipide marian toimittajuudesta lienee kyllin epäselvästi enkryptoituna tuohon leipätekstiin. tämän vuoksi olenkin alati yllättynyt tosiaan ylimääräisen, tuhlattavaksi annettavan ohjelma-ajan reservistä.

katri mannInen. wikipedian mukaan käsikirjoittaja-kirjailija; käsikirjoittanut mm. salkkareita ja kotikatua, kirjaillut mm. nuortenkirjoja, salkkari-kirjoja ja luksusmuija-kirjoja.
wikipedia ei muista mainita, että katri on ylenpalttisen kiinnostunut lähinnä itsestään eikä näe mitään syytä siihen, mikseivät kaikki muutkin olisi.

oh. uuvuin omasta kommentistani.