perjantai 21. maaliskuuta 2008

Hypokondria

Henkilö on kärsinyt joitain aikoja hämmentävästä, toispuoleisesta selkäkivusta osapuilleen ristiselän tienoilla. Henkilö on varma olevansa tuhoon tuomittu, joten hakeutuu lääkärille. Lääkäri tutkii, haastattelee, tunnustelee, taivuttelee ja määrää röntgenkuviin: tutkimuksista ja kuvista ei paljastu mitään, joten lääkäri passittaa henkilön kotiin venyttely- ja jumppaohjeilla varustettuna. Henkilö tuntee olonsa hoopoksi ja luulotautiseksi (sillä kyllä, Nuu: ihmisillä menee lääkäri ja jumala helposti sekaisin. Ehkä siksi, että ne näkevät kohtuuttomasti vaivaa ensin päästäkseen kouluun ja sitten sieltä pois, jonka jälkeen ne työskentelevät epäinhimillisiä määriä epäinhimillisiin aikoihin - pelastaakseen ihmisiä. Ehkä siksi, tai en mä tiedä).

Henkilö nuhtelee itseään heikkohermoisuudesta ja matalasta kipukynnyksestä; venyttelee, jumppailee ja menee fysioterapeutille hoidettavaksi. Henkilö tietää olevansa rakenteellisesti ja faktuaalisesti kunnossa.

Kuitenkin henkilö saattaa säikähtää herätessään eräänä yönä kykenemättä kääntämään kylkeään ilman särkylääkettä. Samana yönä henkilö joutuu vakavasti harkitsemaan kylpyhuoneen ja sängyn välisen kolmen metrin matkan konttaamista, päätyy kuitenkin yrittämään kävelemistä - ja miltei pyörtyy sitä toteuttaessaan. Seuraavana päivänä henkilö tekee lisää virheitä, kuten koettaa ajaa autolla. Hän huomaa ajatuksen huonoksi istuessaan sataakahtakymppiä kiitävässä pikkuautossa Tuusulantiellä ja itkiessään ääneen tuskasta. Myöhemmin päivällä hänen raajansa alkavat puutua, mutta selän kipu ei vain hellitä.

Onneksi henkilöllä on ystäviä nappikaupan parissa: hän suunnittelee huitaisevansa illalla napaansa kaksi Sirdaludia ja hoitavansa seuraavan päivän tuskat viskillä.

Eihän hänellä sitä paitsi ole mitään vialla.

12 kommenttia:

nuunis kirjoitti...

voi henkilöparkaa! henkilö on urhea, ja tosiaan oikeasti lienee mahdollista, ellei jopa ymmärrettävää sekoittaa lääkäreitä mihin sattuu, sekä tietysti viinoja.

Kesäminkki kirjoitti...

kyllä, mitä viinoihin tulee. sekakäyttö on jees.

Anonyymi kirjoitti...

Pharmaca Fennica: Sirdalud 2mg/4mg,
tbl.
... alkoholi ja sedatiivit saattavat voimistaa Sirdaludin rauhoittavaa vaikutusta.

toisaalta saattaahan henkilökin tarvita rauhoittavaa vaikutusta!

Kesäminkki kirjoitti...

kiitos tästä, anonyymi! ehkä rauhallisuuskin on ihan jees.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä mitään rauhoituta. Mä uskon, että koska henkilössä ei ole mitään vialla, ja silti o pipi, niin ei Pharmaca mikä ikinä ole henkilön kohdalla oikeassa.

Anonyymi kirjoitti...

ole hyvä.ilmeisesti viskiä rauhallisesti

Kesäminkki kirjoitti...

mitä rauhallisimmin, kuten aina. kyllähän sä tiedät.

Anonyymi kirjoitti...

toivon tietäväni

Kesäminkki kirjoitti...

ei mitään too drunk to fuck -hommaa, eikä sennujumppaa. ei semmosia.

Anonyymi kirjoitti...

ajattelinkin että sun varmalla otteella........

Kesäminkki kirjoitti...

periksiantamattomuus on kaiken a ja o. helppoo ku lapsen hakkaaminen.

Mierolainen kirjoitti...

Vanha kunnon Sirdalud. Oon muistaakseni sillä (ollut monta erilaista lääkettä käytössä, ei voi ihan varmaksi sanoa) vetänyt itseni täysin tajuttomaksi. Reseptin mukaan olisi pitänyt syödä kahdesti päivässä. Lääkäri ei osannut vastata kysymykseen "syönkö ennen vai jälkeen kun lähden ajamaan töihin?"