perjantai 15. helmikuuta 2008

Aurinko aurinko plaaplaaplaa

Tämä merkintä on yhdentekevä ja mitäänsanomaton, ja melkein pelkästään Mierolaisen syytä kun se yllytti mua päivittämään tänne. Kerroin kyllä sillekin, ettei mulla ole mitään sanottavaa, mutta siitäpä sitten saatte jokainen. Onko nyt sitten hyvä mieli, mitä. Tätäkö tällä haettiin.

Tänään mut on saanut latistuneeksi, harmistuneeksi ja kerta kaikkiaan suoraviivaisen raivon partaalle muun muassa seuraavat asiat:

- taloni vieressä sijaitsevan rakennustyömaan työmiehet, jotka ovat vaihteeksi hitsanneet, rälläköineet tai mahdollisesti polttoleikanneet (vaihda kursivoitujen sanojen tilalle vapaavalintainen testosteronipitoinen ujeltavan ja vonkuvan äänen aikaansaamista kuvaava verbi) koko aamun aiheuttaen ainakin katkonaista aamu-unia (jota kerrankin siis olisi ollut tarjolla) sekä aamupuuron melkein-pohjaanpalamista. Haukatkaa hitsipilliä, perkele!
- Pirkka-jogurttivaahtomakeiset, joita olen tämän ja eilisen aikana oppinut vihaamaan. En silti voi lakata työntämästä niitä suuhuni, koska pussi on auki eikä vielä lopussa. Ja mitä, "lisätty kalsiumia"? Älkää nyt jumalauta viitsikö.
- City-lehteä. Joojoo, mähän en muka enää lukenut sitä. Puijasin, luenpa sittenkin näköjään. Ja vihaan jokaista sekuntia. "Suuri ammattikysely: Kätilöt ovat rehellisiä ja tv-luvan tarkastajat epäempaattisia. Poliitikot ovat laiskoja ja kiinteistövälittäjät epärehellisiä." KUKA näihin oikein vastaa? Ja miksi?
"Mikä on oikeaoppinen oksennustapa? Kuinka on toimittava, ettei tarvitsisi kärsiä niinkin ikävästä ilmiöstä kuin oksennuksesta nenässä haisemassa. Auta!" (nimimerkki Baboon Sisäpiiri-palstalla)
Miksi ihmeessä mä teen tämän itselleni? Kukaan ei kai halua huomata olevansa yli-ikäinen (tai kenties yliälykäs?) jollekin näinkin katu-uskottavalle medialle.
- Anna Perho ja hänestä asenteellisesti tämänpäiväisessä Nytissä kirjoittava Anne Moilanen. Oisko elämän hankkimisen paikka, ihan vaikka molemmilla?
- asiat ja esineet, jotka eivät suostu pysymään siellä, minne ne ensin työnnetään, vaan valuvat itsepintaisesti lattialle / keittolautaselle / maalipurkkiin / mitä ikinä lähistöllä nyt kätevästi sattuukaan olemaan. PAIKKA!
- epäloogiset tai suoranaisesti järjettömät albumien nimet (22 Pistepirkko: (Well You Know) Stuff Is Like We Yeah!) tai laulujen sanat (Liekki: koko tuotanto). Kauhukseni huomasin tänään pitkästä aikaa Egotripin Matkustaja-levyä kuunnellessani, että sieltäkin löytyy melkoisia käsittämättömyyksiä: "Kaikki täällä käyttää / vain edellistä päivää / ja neiti Aikakin tahtois vain jätättää". Pleez don't, all of you. Oikeasti.
- sisuttomuus ja valjuus, sellainen että ensin ollaan että JOO, mahtavaa, tehdään niin, tohkataan ja puhkutaan, mainostetaan ja esitelmöidään. Ja sitten ei enää tehdäkään mitään. Pitäis joo, mä tiedän. Mä en oo vaan saanut aikaseksi. Ei vaan mee noin, ymmärrät varmaan itsekin. Ei riitä.
- oma pää, joka ei näköjään paitsi pysähdy myöskään käynnisty toistuvista pyynnöistä huolimatta. Pitäisi kai lähteä esim. lähetystyöhön perspektiiviä hankkimaan.
Prinsessa Ruususesta mun ei kannata edes aloittaa, sillä en millään viitsisi kuolla suonen katkeamiseen näin nuorena. Ainakaan ollessani selvinpäin.

Toisaalta taas on tänään ollut hilpeitäkin hetkiä. Aurinko on oikeasti paistellut, jo toista päivää peräkkäin. Omien energiakennojen suorastaan kuulee suhisevan latautuessaan.
Viikonlopusta on tulossa kiva ja enimmäkseen päihteetön.
Näin yöllä hymyilyttävää unta Lempipojasta, joka tuli eilen jumpalle ja teki tapansa mukaan tikusta asiaa tullakseen juttusille.
Loman alkamiseen on melkeinpä tarkalleen viikko enää. Voi olla, että joudun tuomaan Amster-damsterista vähän eväitä arkeenkin, epäilen voimien ehtyvän vielä muutamaan otteeseen ennen toukokuuta ja OIKEAA lomaa.
Kiipeileminen on kivaa. Ratsastaminen on kivaa. Eikä kummastakaan voi tulla kuin hyvälle mielelle.

Tänään mulla on soinut päässä eräs pätkä Zen Cafén Virpi-nimisestä viisusta. Laitan sen tähän, josko se suostuisi sitten jättämään minut rauhaan. Lihavointi on omaa tekoani, halusin korvamerkitä sen kohdan, joka erityisesti on räiminyt alitajuntaani viime yöstä alkaen:

Yks kaks Virpi onkin ylimielinen ja kylmä
siirtyy arvoasteikossa hiukan parempien seuraan
Liikkuu eri paikoissa ja jostain syystä tuntuu
että kaikki muut sen tietävät
missä niin ja kenen kanssa

Yks kaks Virpi kiinnostaa sua enemmän kuin ennen
samat ilmeet, samat liikkeet, mutta jotain muuttunut on
sillä kun sen kohtaat sattumalta
keskiyöllä narikassa, tuntuu aivan niin kuin
joku potkis sua naamaan

5 kommenttia:

Mierolainen kirjoitti...

Mä.. niin no... kysyin kohteliaasti päivitystä. Mutta otetaan nyt sitä kunniaa eli KUMARTAKAA, KURJAT!!!

Hyvä huomata että sulla napsahtelee edelleen pienistä asioista kuten rakennustyömaat. Noissa osaan kyllä kompata, vain pari vuotta sitten armaan kotitaloni välittömässä läheisyydessä oli kolme samanaikaista rakennustyömaata. Näin ollen, alle sadan metrin säteellä kolmessa eri paikassa paalutettiin samaan aikaan. Kotona sohvalla pystyi istumaan kuin bussissa ollen: heiluen ja pomppien.

Pitääkö tosta City-lehtihommasta huolestua? Ja niin, Zen Cafe ja varsinkin Samuli Putro ovat jotain kamalaa, kamalampaa kuin *keksi oma kauheus, esim. pedofilia tms. tähän*

Taidan ottaa oluen.

Kesäminkki kirjoitti...

zen café on mun mielestä ihan ok bändi ja putro on nero. sen musiikkia mä en kovin montaa biisiä peräjälkeen jaksa kuunnella ryhtymättä pakonomaisesti kouristelemaan, mutta lyyrikkona se mies on timanttia.
mäkin ottaisin oluen. voitko toimittaa yhden tänne myös kiitos.

nuunis kirjoitti...

haa, suosittelen naulaamista edelleen noihin valuviin tavaroihin, naulaa ne uskoo!

ja mun päässä on yksi erittäin hieno ignorausominaisuus, ja se liittyy remontteihin ja työmaihin; mä vaan lakkaan kuulemasta niitä, taulut putoilee mut meikämanne ei edes huomaa. nam.

Mierolainen kirjoitti...

Voin toki toimittaa oluen, toimitusaika on vain ruuhkan takia tällä hetkellä noin 21 tuntia. Toimitus Narinkkatorille?

Kesäminkki kirjoitti...

no voi paska, 21 tunnin kuluttua on jo liian myöhäistä. yhyy.

nuu, mä UNOHDIN sun loistovinkin! onneks kerroit sen uudelleen, alan käyttää sitä välittömästi! "hyvä on, puhe ei tepsinyt. tässä naula, katsotaanpa mitä SIITÄ sanot! joko alkaa paikoillaan pysyminen maistua, mitä!"
mäkin haluan remonttipään. miksen saa.