maanantai 8. marraskuuta 2010

Sekomums

Ajattelin ensin kertoa viimeviikkoisesta Rigan matkasta, johon kuului paljon ostokelvottomia vaateriepuja, ihanaa valkosipulileipää ja edukasta olutta, matkakumppanien solvaamista sekä epäkoherentti turistibussikierros. Mutta sitten olisi varmaankin pitänyt kertoa myöskin lauantaisista pikkujouluista, joihin sisältyi paitsi perinteistä tuoleilla tanssimista ja shottien kilpakumontaa myöskin mahdollisesti koelauluja kadulla ja sylitansseja ja sensellaista. Enkä oikeastaan jaksaisi mennä sinne nyt.

Sen sijaan kekkasin, että teenkin tästä pitkästä aikaa kuvapostauksen! Purin kamerastani juuri vuoden varrelta kohdalle osuneita hassuuksia, joista valtaosa varmaan naurattaa lähinnä minua itseäni. Oh well. Toivon vain etten ole jo aiemmin julkaissut näitä kuvia, koska olisi vähän nöyrää toistaa itseään lailla dementikon. Tämä kuvalataus muuten toimii jotenkin ihan toisin kuin ennen, tai sitten se on tämä Google Chrome. Mutta jotain tänne ehkä tarttui silti. Opettelen ensi kerraksi paremmin.)


Tämä ensimmäinen on nyt Rigasta, Daugavan vastarannalta naama vanhaan kaupunkiin päin (taustalla siis linna). Haluaisin ajatella, että tämän on laatinut joku romantikko; tarkempi tähystely (paremman kameran zoomin läpi) kuitenkin paljasti, että tuon tunnustuksen vieressä lukee pikkuisella "24 online". Kyse lienee siis jonkinmoisesta liiketoiminnasta. Otin silti kuvan näin kännykkäänkin siltä varalta, että pitää joskus lähettää se jollekulle.


Tämä puolestaan löytyi rigalaisesta ruokapaikasta, jota taksikuski mainosti rockabilly-paikkana (kun kaupungin ainoa rokkibaari Rock'n'Riga oli sulkeutunut, ai niin, kymmeneltä!), mutta joka osoittautui joksikin hyvin paljon hämmentävämmäksi luau-henkiseksi jutskaksi, joka jää historiaan paikkana, jossa muina minkkeinä kiskaisin napaani epähuomiossa kaksi burgeria enkä edes röyhtäissyt niin tehdessäni. Tämä tarra oli liimattu meidän pöytäämme - sittemmin näin niitä muuallakin lukuisia - ja oli pakko ottaa siitä kuva ja lähettää Nuulle kerta tiesin sen osaavan arvostaa sekomumsia!.


Maanantaiaamuna kun matkustaa kello 07.14 E-junalla Pasilasta Leppävaaraan, saattaa joutua ns. hullun kirjoihin alkaessaan tyrskiä junan eteisessä näkemälleen seinätuherrukselle - ja olla kerrassaan pakotettu kuvaamaan moisen taideteoksen ihmisten pitkiä ja ihmetteleviä katseita uhmaten. Mutta siis täähän on hirmu hauska juttu, eikö ole?


Työkaveri koetti saada sellaista itseladottavaa leimasinta toimimaan. Sen piti laittaa siihen että "voimassa" ja sitten päivämäärä, mutta eihän se saanut niitä kirjaimia oikein päin. Menin, kuinkas muutenkaan, siihen sitten pätemään ja mestaroimaan ja onnistuin jossain vaiheessa saamaan mustetta sormiinikin. Mitkä kolme satunnaista kirjainta painautuivat etusormeeni, kaikista mainitun sanan tarjoamista vaihtoehdoista? Millä todennäköisyydellä juuri ne olivat leimasimessa oikein päin?


Hakaniemen Valintatalon seinästä löysin, kun olin kesällä menossa Dahlialle. Piti ihan kääntyä takaisin lukemaan, että menikö se niin kuin olin näkevinäni. Kyllä se meni. (Ja jotenkin tuntuu, että tämän olisin jo joskus postannut, mutta ehkä olen vain tohkona esitellyt sitä puhelimestani kaikille, minkä vuoksi se tuntuu niin kuluneelle jutulle)


Jos pussikaljalla istuessa tulee varpaista kylmä, on hurjan hyödykästä, jos kaverit ovat juoneet koko illan mimosoja ja tarjolla on muutama tyhjä appelsiinimehutölkki, joista saa heinillä täyttämällä mukavat ja modernit pula-ajan mokkasiinit.


Sellon parkkihallista, mistäpä muualtakaan. Tai ehkä kuvankäsittelyohjelmasta, mistäpä voit olla varma.


Kuva-arvoitus. Onko kyseessä:
a) genitaaliaiheinen hävytön salakuva,
b) nyljetty myyrä,
c) jonkun hypertyylitön myssy-tumppu-yhdistelmä ystävän kolmekymppisjuhlien narikasta vai
d) pårnåå?

Näinpä näin. Tästä on hyvä startata viikkoon, joka on oleva viimeistä kuorokeikkaani IKINÄ! edeltävä ns. aattoviikko. Hrr.


5 kommenttia:

nuunis kirjoitti...

sekomums on kyllä uusien sanontojen aatelia!

olin jo unohtanu noi mehutölkkibootsit :D muutenkin ihan mahtavaa matskuu, tilannekuvia pitäisi ottaa enemmän. mieti esim. jos meillä olis ollu kamera sillon kun jeesus näky viinilasissa rocksissa? halojÄH

Kesäminkki kirjoitti...

sekomums <3
mäkin aina välillä yllätän itseni noilla kännykuvilla, paraikaa siellä on mm. kuva fridasta marika päässään ja susta nenä coronitan ikkunaan kärsämäisesti liiskattuna. ja jotain muuta perussälää.
ja sitten piti vielä korjata eräs virheellinen fakta tästä tekstistä: E-juna ei _todellakaan_ mene pasilasta 07.14 vaan 07.18; ensinmainittuun aikaan kulkee A-juna, jota en, mikäli mahdollista, koskaan käytä valimon seisakkeen kohdalla tapahtuvan tunkuliikkeen vuoksi. FYI.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Latvialaiset kaverit repesivät kohtalaisen huolella kun aamiaisleikkelepöydässä oli paketti Kivikylän Savumaukasta. Savu maukas kun on latviaksi osapuillensakin "minun hevonen". :)

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Pahoitteluni! Itse asiassa se oli vielä vähän törkeämpi ilmaus, joka viittasi tiettyyn naispuoliseen ammatinharjoittajaan. Alitajuisesti yritin siistiä sitä ehkä? Tai sekaannusta horse/whores -akselilla.

Mutta siis, Savu maukas = minun huorani.

Tuollaista sitten aamiaispöydässä tarjoillaan... :D

Anonyymi kirjoitti...

Mikäli nämä eivät naurata on ihmisellä kehittymätön huumorintaju. Nuun kärsä Coronitan ikkunassa räjäyttäisi kanssa varmaan potin, mutta säästellään sitä arvokkaampiin hetkiin.

Ja sillä tosiaan saa viikon alkamaan kun ensimmäinen näky silmien avautuessa on "Sakke on homo"- toteamus. Se on vissiin sitten taas maanantai...

-sakke-