keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Kuttu ja kutun pito

Jos Henry Laasanen ja Antti Nylén saisivat epähuomiossa lehtolapsen, se puhuisi takuulla kuin Timo Hännikäinen.

Tämän aamun Hesarissa, sivulla C6, Hännikäinen on saanut tilaisuuden esitellä vastailmestynyttä kirjaansa. Kirjassaan hän ilmeisesti puolestaan esittää käänteentekevän väitteen seksistä: toiset saa, mutta aika monet ei! Valitettavaa tämä on siksi, että Hännikäinen itse kuuluu meihin ei lainkaan / liian vähän -sarakkeeseen rastinsa piirtäneisiin. Hännikäinen myös tulee haastattelussa sanoneeksi, ettei missään nimessä ole kirjoittanut päästäkseen pätemään tai lohkaistakseen itselleen isomman viipaleen tuosta vapaana ja holtittomana vellovasta heteroseksivanukkaasta: "En hae julkisuutta, enkä tehnyt tunnustuskirjaa. Minulla ei ole tunnustettavaa."
Mitähän ihmeen tarkoitusta kirjasi sitten palvelee?
Pitäisi luultavasti tutustua teokseen ennen siitä bloggaamista, mutta enpä taida viitsiä. Miksi polyesteri pitäisi pestä silkkiohjelmalla?

Hännikäinen on havainnut, että Hesarin mukaan "seksikilpailun kuningattaria ovat - - nuoret naiset. - Heillä on varaa valita. Se tekee heidät joskus inhottaviksi olennoiksi. He voivat olla vaativia ja julmia." Tässäpä muutama uutinen sinulle, Timo:

1) Seksi on peliväline, pidimmepä ajatuksesta tai emme. Sitä se on ollut ammoisista ajoista lähtien. Se ei kuitenkaan suinkaan ole sitä yksinomaan nuorille, kimmoisille naisille: toki häirintää, hyväksikäyttöä ja raiskauksia voidaan pitää myöskin tai miltei puhtaasti pelon välineinä, mutta olisi totuuden kieltämistä olla näkemättä niihin liittyvää seksuaalisen vallan uhkaa, jonka kanssa jokainen nainen joutuu kasvamaan. Varsin usein - joskaan ei tietysti aina eikä pelkästään - näissä tilanteissa vallankäyttäjänä on mies ja sinä toisena osapuolena nainen.
2) Seksipartnerin valinta tehdään muun muassa ulkonäkökriteerein; näinhän Hännikäinen itsekin tekee pyrkiessään epätoivoisesti juuri niiden nuorten naisten sänkyyn, jotka eivät harmi kyllä häntä sinne huoli. Jos ei itse katso olevansa edes osittain vastuussa siitä, kehen voi tai ei voi itsensä penetroida, on hieman väsynyttä ja etten sanoisi lapsellista syyttää siitä yhteiskuntaa tai vaikkapa vallitsevaa kauneuskäsitystä. Maailmassa on virhe, on on, mutta silti. Kasvaisit nyt aikuiseksi.

Seksi ei ole mikään kansalaisoikeus. Allekirjoitan toki sen tekevän elämästä muistaakseni monin verroin hauskempaa ja, no, tyydyttävämpää - ilman sitä ei kuitenkaan kukaan edelleenkään ole kuollut.
Kyse on myös lopultakin vain seksistä: sen sijaan, että heittelee helppoja, poleemisia täkyjä nuorten naisten pakollisesta bordellipalveluksesta ja keskittyy kouristuksenomaiseen pillunmetsästykseen, kannattaisiko suunnata energiansa johonkin olennaiseen, esimerkiksi persoonansa kehittämiseen?

Enkä edelleenkään ymmärrä, miksi ihmeessä minun pitäisi olla pahoillani siitä, ettei Timo Hännikäiselle heru.

10 kommenttia:

Mierolainen kirjoitti...

Seksi.... mmmm.... eiku, en muistakaan.

Mä sympatiseeraan Hännikäistä. Sun kirjoitus on, jälleen kerran, täysin oikein ja siksi en osaa sanoa mitään rakentavaa. Siispä aionkin hyvässä YYA-hengessä todeta:

tissit.

Tosikko kirjoitti...

kiitos kun säästit multa vaivan kirjoittaa täsmälleen saman asian jokseenkin samoilla sanoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Nuoren naisen "seksuaalinen valta", sekä raiskaajan/ahdistelijan käyttämä "seksuaalinen valta", ovat täysin eri asioita, vaikka molemmista samaa termiä käytetään. (Homonyymin sekoittamista synonyymiin kutsutaan ekvivoinniksi, ja se on argumentointivirhe.)

(Nuorilla) naisilla on edelleen seksuaalinen valta Laasasen ehdottamassa "markkinamielessä". Kun 90% miehistä himoitsee samoja nuoria naisia, on näillä naisilla varaa valita, sekä mahdollisuusta saada (epä)muodollista korvausta valinnastaan (esim. valitsemalla rikas mies).

Sen sijaan raiskaaja/ahdistelija pyrkii vandalisoimaan (nuoren) naisen seksuaalista valtaa. Keittiöpsykologinen veikkaukseni on, että raiskaaja on katkera (nuorten) naisten seksuaalisesta vallasta, ja pyrkii täten "tasaamaan tilit". Vastaavasti toisten menestyksestä kateellinen ryysyläinen voisi turmella Westendiläisen lukaalin.

Kesäminkki kirjoitti...

jo nimimerkki sai minut uumoilemaan itseäni oppineempaa henkilöä. mikä termi valitaan kuvaamaan sellaista, jossa miesten asepalvelus ja naisten "bordellipalvelus" rinnastetaan?

ja miero: höpö höpö. kaikki tietää, että seksiä kyllä on tarjolla. ei aina siltä, jolta sitä haluaisi, mutta sepä onkin sitten vain ison kyyneleen paikka.

Anonyymi kirjoitti...

No, yleiskäytännössä asia menee
niin, että tavalliset naiset nussivat oman tasoisiaan ja parempia. Tavallisen näköiset miehet nussivat oman tasoisiaan ja huonompia.

Eli ihan aiheellista tämä tasa-arvokeskustelu on.

Bmad

Kesäminkki kirjoitti...

määritteletkö ystävällisesti "tason". sillä suustani pyrkii ulos mmmpppphhhISOKYYNEL! ...en pystynytkään estämään sitä.

Amaaria kirjoitti...

Tulin vain röyhistelemään, että nerokkaasti (?) keksin tekstin ja otsikon välisen yhdistävän tekijän. Muuten en jaksakaan ottaa kantaa koko kohuun, (itkettää vaan).

Anonyymi kirjoitti...

"määritteletkö ystävällisesti "tason". sillä suustani pyrkii ulos mmmpppphhhISOKYYNEL! ...en pystynytkään estämään sitä."

No sinä esimerkiksi olet aika fasistisella tasolla. Ja luultavasti pidät itseäsi kova tasoisena. Selvensikö?

Bmad

Kesäminkki kirjoitti...

hyvä sivis, jee! kummasti itse knoppailijallekin tulee sellainen ylpistys, kun joku jakaa salaisuuden :)

Kesäminkki kirjoitti...

ai niin ja anteeksi bmad, piti vielä sanoa seuraavaa:
"se ei pane, joka valkkaa."
- mussolini