sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Kallista tahtoo, halvalla halpaa saa

On olemassa ihmisryhmä nimeltä Täsmentäjät. Jokainen tuntee vähintään yhden sellaisen, joka tahtoo aina viimeisen sanan; joka aina haluaa olla mahdollisimman eksakti ja asiallinen ja tiukasti faktoissa pitäytyvä, ei siedä värittämistä tai liioittelua ja on muutenkin yleensä nuivahko persoona. Jätkä täsmentää *tähän rillien kohentamisliike etusormella nenänjuureen*.

On myös olemassa ihmisryhmä Tinkijät, ne sellaiset hupiveikot, jotka kinuvat alennuksia aina ja kaikesta, omasta mielestään sangen leikkisästi ja maailmankansalaisen elkein, mutta muiden mielestä yksinomaan vaivaannuttavasti ja sietämättömän itaralle vaikuttaen. Kiusallisinta tässä on, että monesti Tinkijät saavat haluamansa: eivät ehkä suurensuurta halvennusta, mutta kuitenkin prosentteja pois ohjevähittäishinnasta.
Itse olen sitä mieltä, että tuote on valmiiksi hinnoiteltu varmastikin jostain syystä: se maksaa sen verran kuin lapussa lukee ja jos se on liikaa, sitä ei osteta vaan siirrytään eteenpäin. Tämän varaan olen kuluttajuuteni laskenut ja jos se ei toimikaan näin, on tilanne uskomattoman kismittäväinen. En ole myöskään koskaan työskennellyt sellaisessa yrityksessä, jossa olisi ollut suotavaa - tai edes mahdollista - myöntää alennuksia. Tai ehkä niitä olisikin ollut mahdollista myöntää, mutta koska olen sen verran vittumainen antitinkaaja, en niitä koskaan kernaasti myönnä enkä etenkään sellaisille, jotka ovat kyllin röyhkeitä sellaisia vaatiakseen. Tuu uudestaan sitten, kun sulla on tarpeeksi massia.

4 kommenttia:

Mierolainen kirjoitti...

Mä jouduin vanhassa duunissa aika usein tinkaajien kanssa tekemisiin. Kehitin myös hyvän vastakeinon jolla sen sai loppumaan:

"Paljon toi maksaa?"
"40€"
"Sanotaanko 30€?"
"Sanotaan 50€"

Yllättävän hyvin se loppui. :D

Anonyymi kirjoitti...

"Tuu uudestaan sitten, kun sulla on tarpeeksia massia" Nyt ollaan asian ytimessä, oikein!

-sakke-

panu kirjoitti...

Siinä fredalla vai annankadulla kun on se sarjiskauppa (Good Fellows?) niin kerran jäin juttelemaan sen omistajan kanssa siihen tiskille ja sit joku tuli kysyyn jonku jutun hintaa siinä välissä ja totesi että "Aika kallis" niin se omistaja totesi (ei tarkka quote mutta lähellä): "Ei se oo kallis kun sä oot vaan köyhä."

Toi Mieron on kanssa ihan sikahyvä.

Mun mielestä tinkaaminen on tosi sivistymätöntä, kuten rahasta puhuminen yleensäkin. Vähän olen tosin joutunut töissä opettelemaan:(

Kesäminkki kirjoitti...

hyvä miero! :D sait päivänaloittajaisröhönaurut aikaiseksi tolla, toisinaan toivoisin että mullakin olisi raudanluja pokka.

myös panun sarjiskauppias on erittäin ytimessä.

musta rahasta puhuminen ei useinkaan ole muuta kuin epäkiinnostavaa tai sitten niin ahdistavaa, ettei sitä tahdo tehdä. eniten sapettaa sellaiset saidat, joille mikään ei saisi maksaa mitään ja jotka jaksavat taivastella kaiken yli kolme euroa maksavan hintoja. "vai ei oo eurot nostaneet hintoja...!"